Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La ciclista de BTT Tatiana Luisi explica la seva trajectòria

Rafel Corbí

  • Luisi va començar a practicar el ciclisme fa 5 anys.
  • De les últimes onze competicions que ha participat, n’ha guanyat deu.

 

La palafrugellenca Tatiana Luisi va començar a practicar el ciclisme fa 5 anys i la bicicleta de muntanya (BTT) des de fa 3. Luisi va explicar als micròfons dels Esports al Punt de Ràdio Palafrugell que va iniciar-se amb l’spinning després que un amic seu l’animés, va agradar-li i va formar-se per ser monitora. Va treballar a la Piscina de Palafrugell i va ser allà quan alguns dels i les ciclistes van animar-la a practicar el ciclisme de carretera.

 

 

Amb aquesta disciplina va competir a la Copa Catalunya i Espanya, però des de fa 2 anys ho fa en ciclisme de muntanya, una modalitat que afirma agradar-li més. Declara que aquest esport es pot practicar en diferents intensitats, a les pistes de muntanya o bé, pels corriols amb més pendent.

 

 

Luisi ha estat competint amb el Club BTT Fornells però, explica que hi ha diversos clubs a la nostra zona que donen suport als i les esportistes i afegeix que ha rebut ofertes d’altres clubs.

 

 

Tot i formar part d’un equip, Luisi detalla que la competició de BTT és individual, a diferència de la disciplina de carretera. Recentment ha participat en diverses curses, el passat 12 de desembre en va fer una de 31 quilòmetres amb 1.800 de desnivell.

 

 

Afegeix que a la nostra zona hi ha forces competicions i això permet que no hagi de desplaçar-se molt, tot i que reconeix que anar en nous indrets permet provar nous terrenys i aprendre més.

 

 

A més, comenta que algunes competicions requereixen llicència i d’altres, no.

 

Un esport molt car

La ciclista remarca que l’equipació del ciclisme és cara i, per tant, fan falta patrocinadors per ajudar-los a pagar les despeses. Explica que la seva bicicleta li va costar 7.000 euros i que aquesta té molt de desgast després de cada pràctica, fet que suposa haver de canviar-li components cada any.

 

 

Vol millorar en un futur

Tatiana Luisi comenta que ha guanyat deu de les últimes onze curses que ha participat i que una lesió a finals de l’any 2020 la va deixar sense poder competir durant mesos.

Tot i els bons resultats a les competicions, té com a objectiu millorar la seva tècnica, ja que afirma tenir poca experiència. Fins i tot, li agradaria poder-se dedicar professionalment al ciclisme.

 

 

Per acabar, es pot recuperar la conversa íntegra de Rafel Corbí amb Tatiana Luisi a continuació.

Esports al Punt

L'espai esportiu de Palafrugell

More info