Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La cantant extremenya Chloé Bird ens presenta la seva música

Rafel Corbí

  • La cantant extremenya ens parla del seu nou projecte.
  • Aquest treball discogràfic és el primer compost i escrit al 100% per ella i en castellà.

Amb motiu de la presentació del seu tema Tu Luz, al matinal de Ràdio Palafrugell hem conversat uns minuts amb la cantant, compositora i actiu extremenya (Cáceres, 1991) Chloé Bird.

Aquesta cançó és el segon senzill d’avançament del seu nou àlbum que es publicarà al llarg de 2021. Una cançó lluminosa que, després del canvi més radical del primer senzill La Herida, recorda a la Chloé d’anteriors treballs, encara que amb la proposta sonora d’aquest nou projecte.

Tu Luz és dolçor, però també energia. És pau, però també té molta força. Un diàleg musical entre la veu i els instruments, jocs de clarobscurs, d’intensitats que convida a deixar-se anar i gaudir d’aquestes sensacions.

 

Tu Luz és un avançament del nou treball discogràfic de la cantant i per a ella, tot i que pot tenir quelcom que s’assembli a les seves darreres obres, marca un abans i un després a la seva obra. El disc Flores y ombras arriba després d’un any i mig sense compondre.

 

La data de publicació encara no està assegurada, però s’espera que es publiqui durant l’any 2021. L’àlbum contindrà 10 cançons, contrastades entre elles.

 

Primera vegada que escriu en castellà

Aquesta és la primera vegada que Chloé Bird que elabora un àlbum compost i escrit al 100% per ella i en castellà

 

Fins llavors el fet de no escriure amb la seva llengua materna li havia permès posar una mica de distància amb les lletres que escrivia, però afirma que ara necessitava posar-hi menys distància.

 

L’any 2013 va debutar al món de la música. Va treure el seu primer EP que el va elaborar des de casa. Al 2017 va treure un disc per a música infantil i al 2018 va reprendre l’obra més adulta. Ara ha apostat pel castellà i amb un so més fresc.

 

24 hores del dia fent de compositora

Per a ella la feina de compositora es desenvolupa les 24 hores del dia perquè qualsevol vivència pot inspirar-la. Afirma que ho va compondre molt ràpidament, que tenia moltes coses a explicar.

 

La herida és més agressiva perquè parla del desig sexual femení, que continua sent tabú.

 

Per acabar, explica que a casa seva la música sempre ha estat molt important. A casa seva tenia un piano i des de petita va començar-lo a tocar.

 

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Chloé Bird a continuació: