Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joina presenta el disc CHAPTER II – Episodi I (nonhome) a Ràdio Palafrugell

Rafel Corbí

  • La cantant alt-empordanesa ens presenta el seu nou treball discogràfic.
  • Un projecte que neix després d’un procés d’introspecció personal. 

La JOINA Canyet, nascuda a Biure d’Empordà el 1996, és una artista alt-empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Començà a endinsar-se al món de la música clàssica amb el piano com a instrument principal i acabà els seus estudis a l’ESMUC en l’especialitat d’Interpretació de piano clàssic.

L’estiu del 2017 realitza una estada a París, on troba l’espai idoni per començar a compondre les seves pròpies cançons. Allà se li desperta la necessitat d’expressar-se i mostrar la seva pròpia veu. En aquell moment comença a gestar-se el projecte COMPANYES. Aquest primer àlbum surt a la llum al novembre del 2018 i comença la gira que finalitza al setembre del 2020, rebent molt bones crítiques per part de la premsa i programadors. Després de COMPANYES, un disc de mirada crítica, feminista i reivindicativa, apareix la necessitat de tornar cap a dins i buscar “la pròpia casa”. D’aquí neix el seu segon àlbum, ÒRBITA 9.18 que s’estrenarà a Barcelona el 13 de febrer del 2021.

 

Un canvi considerable comparant-lo amb obres anteriors

El nou àlbum neix com a resposta al seu moment vital marcat per un canvi d’etapa i la situació pandèmica que es viu. El realitza amb un to més reflexiu.

 

L’anterior disc, Companyes, era, segons l’artista, era una crítica al món que l’envoltava, en canvi, ÒRBITA 9.18, és fruit de les ganes de fer cançons.

 

Un disc dividit en 3

El disc es divideix en tres episodis marcats per conceptes diferents. La divisió forma part del viatge introspectiu que va viure i sorgeix de les seves preocupacions, com el sentiment de pertinença cap a quelcom. El primer episodi, nonhome, parla de “trobar el propi refugi” situat en el present; el segon és pastorale, se situa al passat, escrit durant el confinament i amb un toc nostàlgic; i el tercer, out of time, és una mirada cap al futur amb la sensació contínua de viure sempre “fora de temps”.

 

Un refugi metafòric

La recerca del refugi de Joina Canyet arriba després d’acabar el seu grau universitari i en què havia d’afrontar la incertesa del futur.

 

Sense voler-se emmotllar en un gènere musical

Per la cantant empordanesa és important experimentar i no vol categoritzar-se dins d’un gènere musical concret, tot i haver estudiat piano clàssic.

 

Ser d’un poble petit l’ha influït

La cantant biurenca afirma que ser d’un poble petit marca molt en la personalitat de qualsevol persona i que això queda palès en les seves creacions.

 

Un engranatge humà per aconseguir-ho

Joina Canyet agraeix a totes les persones que van ajudar-la a fer aquesta obra.

 

Nou videoclip: The Maze

La cantant ens avançava a la nostra sintonia la publicació del videoclip de The Maze.

 

Podeu recuperar la conversa íntegra a continuació: