Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Armangué presenta la biografia sobre Rafael Ramis

Rubén Herranz Vieito

L’economista i alcalde de Figueres fins el 2007, Joan Armangué, presenta aquest dissabte a la Biblioteca de Palafrugell la biografia sobre Rafael Ramis (1880-1936). L’obra va ser publicada el 2018 per Edicions Cal·lígraf sota el títol Rafael Ramis. Catalanista, republicà, socialista i maçó. L’acte tindrà lloc a les 12h i en paral·lel també s’inaugurarà una exposició entorn a la figura de Ramis.

Amb Armangué hem parlat de la figura de Rafael Ramis i de la vinculació que va tenir amb gent de l’època. En aquest sentit, hem destacat la vinculació de Ramis amb l’escriptor palafrugellenc Josep Pla. Per Joan Armangué hi ha molts Rafael Ramis a l’història de Catalunya. És a dir, personatges que han quedat oblidats i que cal recuperar de l’oblit.

D’altra banda, un cop presentada la biografia també s’inaugurarà l’exposició al voltant de la vinculació de Ramis amb el sindicalisme dels funcionaris. En aquest sentit, també hi haurà la presència del secretari general de la UGT de les comarques gironines, Xavier Casas.

Així doncs, avui a les 12h doble cita a la Biblioteca Municipal de Palafrugell per conèixer un xic més la figura de Rafael Ramis. Podeu escoltar l’entrevista íntegra amb Joan Armangué al següent arxiu.