Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Aicart, president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà

Rubén Herranz Vieito

Avui a les 19h es presenta a la Biblioteca de Palafrugell la darrera edició dels Estudis del Baix Empordà. Aquest serà el volum número 38 dels estudis. Per aquest motiu, hem conversat amb Francesc Aicart, president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà (IEBE).

El volum 38 ja es va presentar a Sant Feliu de Guíxols el passat mes de novembre. Avui, però, arriba a Palafrugell i és que en l’edició del 2019 hi ha 3 estudis sobre el municipi. A més, Aicart també ha explicat que hi ha 3 estudis sobre la Bisbal, 1 de Sant Feliu de Guíxols i un darrer sobre Vall-llobrega.

En la presentació d’aquesta tarda també hi seran present dos palafrugellencs que han fet treballs en alguns dels estudis de recerca publicats en el volum 38. Així, Maria Bruguera i Albert Juanola acompanyaran a Francesc Aicart a la Biblioteca de Palafrugell.

D’altra banda, amb Aicart també hem conversat sobre l’estat de salut de l’IEBE. En aquest sentit, ha apuntat que com en totes les institucions sense ànim de lucre el que més costa és que hi hagi un relleu generacional. Per aquest motiu, no es volen marcar fites molt més enllà. Aposten per treballar any a any. Així, de cara al volum número 39 ha avançat a Ràdio Palafrugell que hi haurà tres estudis sobre la Guerra Civil. En concret, sobre episodis que van tenir lloc al Baix Empordà.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb Francesc Aicart, president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà en el següent arxiu.