Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Fer front a la calor sense patir

Rubén Herranz

Els darrers dos caps de setmana Catalunya ha estat víctima de dues onades de calor. Per aquest motiu, per si es torna a repetir un  episodi similar, des de Ràdio Palafrugell us deixem uns quants consells per fer front a la calor sense patir.

L’Elsa Rueda, infermera del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Palafrugell ens explica què cal fer per evitar un cop de calor. A més, també ens aconsella sobre quins són els passos a seguir en cas que algú del nostre entorn pateixi una hipertèrmia.

Primer de tot, l’Elsa Rueda ha explicat que hi ha dos tipus de factors que poden incrementar el risc de patir un cop de calor. D’una banda els factors personals, i de l’altra, els factors ambientals. En el primer grup hi ha els majors de 75 anys i els menors de 4 anys. A més de persones amb malalties cròniques, les que realitzen una activitat física intensa o les que treballen en ambients molt calurosos.

A continuació ha exposat una sèrie de consells per evitar patir un cop de calor davant de temperatures extremes.

Per últim, la infermera del CAP de Palafrugell ha explicat quins són els símptomes que presenten les persones quan pateixen un cop de calor. Aquests són un augment de la temperatura corporal superior a 40oC, mal de cap, nàusees i vòmits. A més de pell envermellida, calenta i no suada, respiració i freqüència cardíaca accelerades, i alteracions de l’estat mental o el comportament, com ara confusió, irritabilitat o deliri.

Així doncs, de la mà de l’Elsa Rueda, us informem de com fer front a la calor sense patir.