Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Evitar les joguines sexistes

Rubén Herranz Vieito

En aquestes dates una bona manera de trencar estereotips és a través de les joguines. Avui a l’Hora del Peix Fregit hem posat la mirada en evitar les joguines sexistes per aquestes dates nadalenques. A més, també hem comentat com encara, actualment, els catàlegs i les botigues fan una distribució de les joguines seixista.

D’altra banda, l‘Ester Mullera també ens ha recordat la campanya de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat de Catalunya. L’ICD l’ha impulsat per tal de no incentivar les joguines sexistes. Sota el lema “Trenquem estereotips” es vol impulsar la superació dels estereotips de gènere que es transmeten als infants a través del temps de joc i les joguines. L’objectiu és promoure l’educació en els valors i comportaments de la igualtat de gènere, per facilitar que els infants desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, respectin les diferències i no aprenguin a discriminar per raó de gènere.

Amb la piscòloga de l’Espai Dona de Palafrugell hem posat la mirada en aquest punt en unes dates senyalades. L’Ester també hem posat exemples de joguines sexistes i com des de les gran superfícies i dels fulletons que ens arriben a casa es tendeix a encasellar les joguines. En aquest sentit també encara juguen molt amb els colors. Per tant, el rosa es continua associant a les nenes i el blau als nens.

Podeu recuperar la càpsula amb l’Ester Mullera al voltant d’evitar joguines sexistes en el següent arxiu.