Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El fotoperiodista Txema Salvans explica què el va unir amb Leopoldo Pomés

Rubén Herranz Vieito

El fotoperiodista Txema Salvans ofereix aquest dissbte 5 de setembre a les 19h una xerrada al voltant de Leopoldo Pomés. Es tracta d’una activitat emmarcada en la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. En aquesta onzena edició de la mostra que se celebra a Palafrugell Pomés n’és la figura central. De fet, un any després de la seva mort, aquesta Biennal serveix per retre homenatge a un de les figures més importants del panorama català del segle XX.

Txema Salvans ha explicat a Ràdio Palafrugell que tot i que amb Leopoldo Pomés es van conèixer a través de la fotografia, el que els va unir més estretament va ser el futbol. En aquest sentit, ha destacat que en aquestes trobades que es feien a casa de Pomés per veure el futbol hi havia gent molt diferent. Una mostra més que Pomés era una persona molt polièdrica.

D’altra banda, més enllà de la xerrada de Salvans, a continuació també es projectarà el documental “Flashback“. Es tracta d’una projecció en la que, entre d’altres aspectes, es podrà conèixer com es va iniciar Pomés a la fotografia.

Imatge portada: Kike Taberner