Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dr. Joan Manel Torres, cap del servei de pediatria del SSIBE

Rubén Herranz Vieito

Avui ha visitat els estudis de Ràdio Palafrugell el doctor Joan Manel Torres, cap del servei de pediatria dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). El doctor Torres ha explicat els detalls del nou model que s’ha posat en marxa al servei de pediatria del CAP de Palafrugell. Un model pioner a la província de Girona i que agafa com a referència el que s’ha fet al CAP de Castelldefels.

Segons els cap del servei de pediatria del SSIBE la nova metodologia és una passa endavant del Programa del Nen Sa. Un programa que va néixer el 2008 per posar el focus sobre la prevenció de malalties en infants i adolescents. Així, aquest nou model vol continuar en aquesta línia, millorant, però en eficiència i dotant més recursos als serveis pediàtrics. En aquesta línia el CAP de Palafrugell des d’aquest mes de març disposa d’una nova infermera pediàtrica.

A més, el doctor Torres ha volgut remarcar que “la frase: és millor prevenir que curar, en el cas de l’edat pediàtrica és especialment important“. Per tot això, han impulsat aquest nou model, per potenciar el Programa del Nen Sa i millorar-lo.

D’altra banda, cal recordar que aquesta forma de treballar pionera està prevista que s’implanti de forma progressiva en els CAPs de Palamós, La Bisbal i Torroella. Ens aquests punts, com en el cas de Palafrugell, també incorporaran una nova infermera pediàtrica.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb el Dr. Joan Manel Torres, cap del servei de pediatria del SSIBE al següent arxiu.