Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Darrera xerrada del cicle de Conferències entorn l’Havanera

Rubén Herranz

Aquesta tarda a les 19:30h tindrà lloc la darrera xerrada del cicle de Conferències entorn l’Havanera. Organitzades per la Fundació Ernest Morató, avui es tanca el segon cicle d’aquestes conferències. En concret, la xerrada s’anomena Salvador Dabau. De mestre d’escola a compositor d’havaneres. A més, s’aprofitarà per presentar les memòries del compositor.

La xerrada anirà a càrrec de Lluís Brugués i Agustí, Doctor en Pedagogía i exprofessor de la Universitat de Girona i del Conservatori de Música de la Diputació de Girona.  Brugués era íntim de Dabau i ha estat l’encarregat de recopilar les seves memòries. En aquest sentit, a Ràdio Palafrugell hem pogut conversar amb Lluís Brugués que ha fet un avançament de com s’enfocarà l’activitat.

D’altra banda, en aquesta darrera conferència també hi participarà Albina Varés i de Batlle. Una figura també important de l’entorn de Salvador Dabau. A més, també és l’autora del recull de memòries del compositor gironí.

El cicle va començar el passat 14 de juny amb una conferència dedicada al mestre Josep Bastons, a càrrec de compositor i tenora Jordi Molina. D’altra banda, també hi va haver taula rodona sobre la Cantada de Calella en què es va debatre sobre la situació actual de la Cantada i els reptes que es plantegen en el futur. Per últim, el passat 12 de juliol es va fer conversa musicada que en dues generacions de músics d’una mateixa família: el cantant i recopilador Ricard Balil, autor de tres recopilacions d’havaneres i cançons de taverna de l’Empordà, i la musicoterepeuta Tània Balil.

Així doncs, aquesta tarda tindrà lloc la darrera xerrada del cicle de Conferències entorn l’Havanera.