Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Balanç positiu dels 25 anys de la Fundació Ernest Morató

Rubén Herranz Vieito

La Fundació Ernest Morató celebrarà, avui al Museu del Suro, el 25 aniversari de la seva fundació. Segons el seu president, Enric Frigola, s’estan ultimant els detalls de l’acte, el qual començarà amb un reconeixement als expresidents de la Fundació. Així, Josep BastonsEnric Vigas i Antoni Mas seran recordats per la tasca que van fer al capdavant de l’Ernest Morató.

Seguidament, la celebració continuarà amb l’entrega de la 13a edició dels premis 2/4 a Bardinet-Rom Pujol i Núria Berengueras. Segons explica el president, el guardó de l’empresa es deu a la seva constant col·laboració en els cremats de les cantades, així com també per la difusió del gènere musical arreu de Catalunya. Per la seva banda, Berengueras rebrà aquest premi per ser la primera dona en liderar un grup d’havaneres en català. 

Per últim, l’acte es clourà amb l’actuació de 4 grups presents en el moment del naixement de la fundació. Així, les formacions Bergantí, Mariners de Riera, Peix Fregit i Port Bo faran la cloenda del 25è aniversari de la Fundació Ernest Morató.

El reflex d’un viatge a l’Havana

Dins l’acte, quedarà reflectida la percepció històrica sobre les havaneres, la qual ha anat ampliant el seu territori i la seva exigència des del punt de vista qualitatiu. No obstant, el convidat ha expressat també uns objectius que encara s’han de dur a terme. Un d’ells és crear un museu de l’Havanera. L’altre és institucionalitzar cada 1 de novembre un acte important en homenatge a Cástor Pérez; pioner en realitzar recitals d’havaneres, a través dels quals sorgiren les primeres cantades oficials. Una idea sorgida d’un viatge a Cuba sobre la qual encara s’estan ultimant alguns detalls.

Darrerament, l’Enric Frigola destaca també altres intervencions en l’acte com ara l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, i la consellera de cultura, Mª Àngels Vilallonga. Així i tot, també afegeix que hi hauran algunes sorpreses que, qui vulgui conèixer-les haurà d’assistir a la celebració d’aquest acte cultural.

Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant el següent enllaç: