Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arribar a la menopausa de la millor manera

Rubén Herranz Vieito

Avui a l’Hora del Peix Fregit hem tornat a tenir una nova càpsula de la Carla Romagosa. En la tercera píndola hem posat la mirada en com les dones poden arribar a la menopausa de la millor manera. En aquest sentit, per la nostra experta en el climateri, allò que es fa en el passat pot acabar passant factura en el futur. Així, ha volgut centrar-se, principalment en dos aspectes. D’una banda, l’alimentació i, de l’altre en l’exercici físic.

Pel que fa a l’alimentació, la Carla ha recordat que és un punt essencial. S’ha de tenir en compte que durant la menopausa el metabolisme s’alenteix. A més, el greix tendeix a situar-se en determinades zones. Per aquest motiu és important que hi hagi una alimentació equilibrada on el verd sigui el color predominant. Així, els aliments de fulla verda, la fruita i els llegums han de ser els pilar d’un bon estil de vida. Per contra, aquells productes menys recomanats són els ensucrats, l’alcohol i també els làctics. No obstant això, la Carla també ha volgut matisar que no s’han de fer grans prohibicions i que, de tant en tant fer una cervesa és d’allò més saludable!

 

Exercici físic per mantenir uns ossos forts

D’altra banda, l’altra pota d’un bon estil de vida per arribar a la menopausa de la millor manera és l’exercici físic. Sobretot, exercicis cardiovasculars. A més, la Carla destaca que amb el pas dels anys alguns dels símptomes del climateri és que els ossos perdin fortalesa. Així, cal fer un tipus d’exercici que enforteixi els ossos, així com que també permetin que no es perdi l’elasticitat.

 

A grans trets, cal recordar que cada cas és un món i que tots els canvis han d’estar sota la supervisió de professionals, aquest serien un consells per arribar aquesta etapa de la vida en la millor forma. Per últim, la Carla ha volgut posar la mirada en que també es molt important no abandonar-se. En aquest sentit, també és molt important envoltar-se de persones que ajudin a sentir-se bé. Així doncs, s’ha de crear un entorn el més agradable possible.