Alternatives de l’ACAF per tractar la fibromiàlgia des de casa
Ràdio Palafrugell
El 12 de maig es va celebrar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i del síndrome de fatiga crònica; una jornada en la qual hi participa de forma activa i presencial l’Associació Catalana d’Afectats/des de Fibromiàlgia (ACAF). Això no obstant, degut a l’aturada causada per la pandèmia, aquest any s’ha hagut de celebrar a través de les xarxes socials.
La responsable de l’associació, Eulàlia Murillo, ha explicat que, tot i haver estat una diada diferent, es va poder penjar un bon contingut informatiu com ara xerrades virtuals amb metges i altres tallers. Així mateix, també ha recordat que, aquestes activitats, es fan per donar més visibilitat i mitjans a la malaltia.
A banda de les conseqüències produïdes aquell dia, el confinament també està dificultant la labor diària de l’associació. Segons la responsable, aquesta agrupació no només incorpora exercici físic i fisioteràpia, sinó també atenció psicològica tant pels afectats com pels seus familiars. En conseqüència, han hagut d’adaptar-se i seguir mantenint el contacte per altres vies:
Un altre punt important que ha tractat l’Eulàlia són les mesures que han hagut de prendre arran del confinament, ja que són considerades persones de risc. En aquest sentit, a banda d’haver de tenir més precaució, la falta de mobilitat també repercuteix al benestar de la gent amb fibromiàlgia:
En darrer terme, la responsable anuncia que, si tot va bé, entre setembre i octubre es podran realitzar algunes activitats presencials i tallers amb la psicòloga, així com també deixa el seu contacte a disposició de qui ho necessiti:
Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: