Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Alba Soler ens parla sobre els efectes psicològics de la pandèmia

Rubén Herranz Vieito

Un any després que l’estat espanyol decretés l’estat d’alarma i comencés el confinament domicilari, ens visita la psicoterapeuta Alba Soler per conèixer els efectes psicològics provocats per la pandèmia de la Covid-19. En aquesta conversa posem la mirada en diversos aspectes que ha deixat la pandèmia.

Així, hem posat el focus sobre les diverses afectacions tenint en compte l’edat. Conversem sobre l’infantesa, l’adolscència, la població adulta i els ancians. Entre d’altres aspectes, amb Alba Soler comentem que en aquest any s’ha perdut l’hàbit de relacionar-se amb les persones i de tenir contacte. Un asepcte que per Soler espera que pugui tornar quan la situació sanitària ho permeti.

D’altra banda, també hem comentat que l’instint de supervivència dels éssers humans pot derivar en dos emocions. D’una banda la por que mal gestionada pot acabar en terror i en fòbies. De l’altra, també pot emergir la ràbia que si no es pot controlar pot acabar en violència. Tant per a un mateix, com pels demés.

Altres aspectes que s’han tractat durant aquesta entrevista són la impossibilitat de viure el dol. També que la pandèmia ha augmentat la desconfiança, l’aïllament i el sentiment de culpa. No obstant això, no tot ha estat negatiu, així s’ha posat el focus en els aspectes positius com les accions de voluntariat. Així com el paper dels sanitaris durant tot aquest temps.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la psicoterapeuta Alba Soler al següent arxiu.