Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


43 anys dedicats al tap de suro

Rubén Herranz

 

Joan Paguina ha estat l’encarregat de tancar la primera part de l’Hora del Peix Fregit. Avui, a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell serà el protagonista de la taula rodona titulada Joan Paguina, tota una vida al voltant del tap de suro. En aquest sentit, el títol de l’activitat té lògica perquè ha estat 43 anys dedicats al tap de suro.

Paguina ha fet una pinzella a Ràdio Palafrugell de com enfocarà la xerrada. Així, l’activitat girarà entorn a la seva defensa del tap de suro. Durant els anys que ha estat vinculat al món del suro de manera professional ha estat un gran valedor de les propietats del suro. En aquest sentit, ha ofert conferències a diversos punts del planeta en les que ha defensat el tap de suro, amb demostracions, de les acusacions que se li feien.

 

L’any 1970 va entrar a treballar per la surera Sagrera de Palafrugell. No obstant això, Paguina ha explicat que amb 9 anys ja va tenir una premonició.

 

A Francisco Sagrera és on va començar, però va treballar per a moltes altres indústries sureres, no només de Catalunya, si no que també de Portugal. La darrera de les empreses va ser J. Vigas, és per aquest motiu, que la presentació de la conferència anirà a càrrec de Joan Vigas, actualment 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell.

Així doncs, aquesta tarda, podreu escoltar vivències i anèctodes del seus viatges de feina, d’aquests 43 anys dedicats al tap de suro de Joan Paguina. A més, també podreu descobrir curiositats com que el vi, per cada grau que puja la temperatura augmenta 0,8 míl·limetres el seu volum