L’arquitecta Anna Sabrià, distingida als Premis Arquitectura 2020
Escrit per Ràdio Palafrugell el 3 de Desembre de 2020
- La palafrugellenca rep una menció especial en la categoria d’habitatge per la rehabilitació de l’Hotel Can Liret, de Palafrugell
- Anna Sabrià i Jordi Ginabreda reben també el primer premi en la categoria d’Interiors, pels treballs fets a la Cafeteria Buttercup de Girona.
Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.
La reforma integral del nou Hotel Can Liret, al carrer de Sant Joan de Palafrugell, en la categoria d’Habitatges, i el treball efectuat en la rehabilitació de la Cafeteria Buttercup, a la Rambla de Girona, han portat a l’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià a guanyar dos dels prestigiosos premis Arquitectura 2020 de les comarques gironines. Ràdio Palafrugell ha rebut la visita de la guardonada, qui ens parlarà sobre algunes de les curiositats de la reforma i rehabilitació premiades.
Aquests són dos dels projectes reconeguts en els 23ns Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va entregar aquesta setmana. En el cas de l’Anna Sabrià i el seu equip, resultava la tercera vegada que es presentaven. I en l’edició d’enguany, van aconseguir estar nominats en les categories d’interiorisme i arquitectura, de les quals han obtingut el premi en ambdues.
En primer lloc, l’hotel de Can Liret, a Palafrugell. Es tracta de la reconversió d’una casa familiar en un petit hotel de 9 habitacions ple d’encant al centre de la nostra vil·la. El projecte va arribar a les mans de l’Anna Sabrià gràcies a la idea de projecte personal d’en Narcís Ferrer.
En segon lloc, a partir de la idea presentada, Anna Sabrià la va projectar, per finalment poder fer-la realitat. L’ajuda del propietari, i idealitzador del projecte, es va fusionar amb el coneixement de les normatives arquitectòniques, hoteleres i patrimonials del despatx de l’Anna Sabrià.
Can Liret, un hotel sostenible i de kilòmetre 0
L’Hotel Can Liret és més que un simple hotel; és un hotel km 0 i de construcció local. Així ho va presentar en Narcís en la idea de projecte, com un hotel sostenible i compromès amb el medi ambient. A continuació, Sabrià ens detalla quines són les feines afegides que es van presentar per a poder fer realitat la proposta pel propietari de l’obra arquitectònica.
Tots els materials i mà d’obra industrials de Can Liret, són de proximitat. Convé ressaltar la sèrie de professionals locals i de la comarca que han participat en l’obra.
“Agraïments a Fusteria Roca, Serralleria Parals, Pintures Pascual, pel material de reproducció del paviment ceràmic de tova, per les piques dissenyades i fetes a mà a la Bisbal, a construccions Anemco, a l’aparellador Robert Gelabert de Corçà”.
Anna Servià, arquitecta de Palafrugell.
Finalment, un cop acabada l’obra i davant els grans resultats de la reforma, van decidir presentar-se als premis d’arquitectura de Girona. A més de l’Hotel Can Liret, altres 4 projectes del mateix estudi van ser presentats als premis.
A continuació, adjuntem la conversa sencera amb l’Anna Sabrià, arquitecta palafrugellenca.