La convivència a debat a Palafrugell
Escrit per Ràdio Palafrugell el 15 de Gener de 2020
L’Associació juvenil Els Trompats organitza, aquest cap de setmana a Palafrugell, el Cicle de conferències “Llavors de Convivència”. Durant dos dies, diferents ponents i experts passaran pel Museu del Suro per parlar d’igualtat, diversitat i, sobretot, de convivència. L’objectiu del cicle, va començar amb el Manifest #NoCallarem. Així, es vol donar veu a les diferents opinions però, sobretot, aportar solucions i idees que ajudin a fer un món més just i igualitari.
El cicle s’iniciarà dissabte 18 de gener a les 10 del matí amb la conferència de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de Daniela Ortiz, artista i activista d’origen peruà que viu i treballa a Barcelona des de l’any 2007. La seva tasca s’enfoca en temàtiques vinculades amb la immigració, la idea de la nacionalitat, la feina, les diferències entre les classes socials i la qüestió de gènere.
A partir de les 12, els seguirà la taula rodona “Com vivim la diversitat a Palafrugell”, a partir de l’experiència dels coordinadors i usuaris del pis assistit Tallamar. En aquest pis, ubicat a Palafrugell, hi conviuen 10 joves migrants de 16 a 18 anys sense referents familiars. Des del pis assistit, es vetlla perquè aquests joves tinguin assegurades les seves necessitats bàsiques. A més, també se’ls ofereixen recursos lúdics i formatius per facilitar la seva inclusió social. D’altra banda, també es fomenta que els joves participin en la comunitat, assistint a activitats organitzades per entitats del municipi, així com altres serveis, propostes i festivitats que es realitzen a l’entorn.
Esport i cultura punts claus de la convivència
Per la tarda, tindrà lloc la conferència de Carme Fenoll, cap de gabinet del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya. Amb Fenoll també hi haurà Mar Vergés, mestra d’Educació Física a l’etapa d’educació primària i jugadora i educadora de futbol formatiu al Girona FC – UEFA B. Tot seguit, es farà la taula rodona “Com influeix l’esport i la cultura en la convivència a Palafrugell”. En aquest espai hi participaran el Club Handbol Garbí, el Club Hoquei Palafrugell, i les associacions juvenils Birres Braves i Els Trompats.
Diumenge al matí, a partir de les 10, el cicle finalitzarà amb la projecció del documental ‘Negre de merda‘ i el posterior debat amb els seus protagonistes. Així, Daura Mangara, Manel Serrat i Abril Martí tancaran les jornades al voltant de la convivència. El curtmetratge explica la història de superació del raper banyolí, Daura Mangara, immigrant de segona generació. Aquest documental musical es va estrenar l’any 2018 i va guanyar el premi del jurat i del públic a la categoria d’estudiants del Festival In-edit.