Els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà programen visites als seus espais medievals
Escrit per Rafel Corbí el 9 de Juliol de 2024
- Una iniciativa conjunta per descobrir el patrimoni medieval
Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, amb el suport de l’associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà, i amb la participació de setze ajuntaments, han programat un total de 41 visites guiades als espais medievals repartits entre les dues comarques. La primera visita s’ha fet el 6 de juliol a Sant Llorenç de la Muga, i la temporada s’allargarà fins l’1 de desembre, amb la visita final a Castelló d’Empúries. Aquesta iniciativa, que arriba al seu desè any consecutiu, té com a objectiu posar en valor el patrimoni medieval de l’Empordà i atraure tant als residents com als visitants.
Palafrugell: una visita destacada
Entre les moltes activitats programades al Baix Empordà, destaca la visita a Palafrugell el 13 de juliol, aquest proper dissabte. Aquesta visita consistirà en una caminada comentada per la zona d’Ermedàs, on es podran conèixer les torres de defensa i es parlarà de la pirateria a la nostra regió.
Aquest tipus de visites no només ofereixen una oportunitat única per explorar el patrimoni local, sinó que també contribueixen a la cohesió comunitària. Raimon Trujillo, Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha destacat la importància de treballar conjuntament per donar sentit a la marca Empordà, remarcant que «iniciatives com aquesta reforcen el valor de treballar plegats les dues comarques».
Informació i accessibilitat
La informació i inscripcions per a les visites es poden trobar al web oficial de l’Empordà Turisme, on es poden consultar dates, temàtiques, monuments que es visiten, horaris i preus. Els preus de les visites varien entre gratuïts i cinc euros, per garantir que siguin accessibles a tothom.
Cada ajuntament s’encarrega de la reserva i del guiatge de les visites, mentre que els consells comarcals han tingut cura de la coordinació de tota la iniciativa, del disseny i la difusió de les diferents propostes, realitzant una promoció digital a tot el territori i entre associacions i col·lectius especialment sensibilitzats en aquest tipus d’activitats.
Aquesta col·laboració permet apropar el ric patrimoni medieval de l’Empordà a un públic més ampli i divers, oferint una experiència educativa i cultural única per a tots els participants.
Més informació a: https://www.socemporda.com/espais-medievals/