El nou projecte educatiu de la Fundació Cuixart
Escrit per Ràdio Palafrugell el 9 de Juny de 2020
- La Fundació Cuixart engega un nou projecte d’estiu basat en la creativitat i el coneixement a través de l’art.
- Una proposta extraescolar amb perspectives de futur, tant per infants com per adults.
La Fundació Cuixart ens proposa, per aquest estiu, un casalet vinculat a l’entorn educatiu a través del programa “Lab Cuixart”. El projecte, que col·labora amb les escoles de Palafrugell des de fa set anys, convida als estudiants a pensar a través de l’art. Així, parlem amb la Sílvia Arnau, cap d’activitats de la Fundació, per saber com s’ha creat aquesta activitat:
Gràcies a aquest projecte, s’ha donat la possibilitat als més joves de poder gaudir dels tallers del pintor, Modest Cuixart. L’objectiu, segons la Sílvia, es basa en incentivar aquesta part més creativa a través de diferents arts i del lleure, però també de l’aprenentatge. Altrament, és una manera efectiva de potenciar la figura emblemàtica de Cuixart per molts nens/es que no hagin tingut l’oportunitat de conèixer la seva obra:
A banda de la voluntat de crear més espais educatius, la Fundació va voler aprofitar la presència de la Mireia Castro, psicòloga i mestre, i la Clara Centenera, il·lustradora. Ambdues havien col·laborat en altres ocasions amb l’entitat, ja que comparteixen la idea de crear espais basats en l’educació lliure i el treball creatiu:
La gestació del projecte
Així mateix, la Sílvia considera que l’educació és una eina molt important per la societat, la qual necessita un reforç en la formació i un creixement a través de l’art. És per aquest motiu que la proposta del casal d’estiu vol anar més enllà de ser un simple espai de lleure:
Respecte a la gestació del projecte, un dels aspectes més importants era la formació d’un bon equip. En aquest sentit, els tallers havien de tenir un rerefons i un recorregut adequats per tal de generar conseqüències positives pels estudiants. Per altra banda, ha recalcat la importància dels centres escolars de Palafrugell, gràcies als quals la Fundació ha aconseguit complir aquests objectius.
En darrer terme, la Sílvia afegeix que s’anunciarà, a través de les xarxes socials, la programació de la jornada de portes obertes per tal que es pugui anar a visitar l’espai. Seguint les instruccions de les autoritats, l’inici de les activitats serà a partir de juliol i amb grups reduïts de 20 persones. Tanmateix, des del passat 5 de juny, ja es poden tramitar les preinscripcions:
En el següent enllaç, podeu recuperar l’entrevista íntegra de la Sílvia Arnau sobre el casal d’estiu: