Comunicació saludable en temps de pandèmia
Escrit per Ràdio Palafrugell el 5 de Maig de 2020
- La mediadora Sandra Sarasa aposta per una comunicació saludable. Ens porta les claus pràctiques per evitar conflictes en la convivència
La complexitat de la situació actual poden generar canvis emocionals i produir esquerdes en la convivència. Tanmateix, aquesta inestabilitat es pot controlar a través de tenir una bona comunicació saludable en temps de pandèmia.
Des del Servei de Mediació i convivència de l’Ajuntament de Palafrugell, la Sandra Sarasa explica el significat de la comunicació saludable que ajuda a que el conflicte no afecti a la convivència.
Això no obstant, la mediadora recalca que, per poder arribar a un enteniment, cal tenir en compte certes premisses. Aquestes, ajudaran a crear petits canvis per tal de controlar les emocions i els moments d’incertesa o estrès, sovint magnificats pel context actual.
Així mateix, el control de l’estrès també va lligat a altres aspectes vinculats a rebaixar les expectatives i a saber donar la importància justa a cada cosa.
Per altra banda, l’alteració temporal i la limitació d’activitats suposa haver d’incrementar la creativitat. Així, Per tal de no arribar a la frustració i la impaciència, la mediadora proposa fer un exercici de valoració a través de la complementarietat.
Claus pràctiques per arribar a una comunicació saludable
Un cop acceptades aquestes premisses, la Sandra relata les claus pràctiques per poder tenir una comunicació més saludable. En primer lloc, narra les accions que s’han de realitzar per poder gestionar les emocions.
En darrer lloc, un cop gestionades i compartides les emocions, s’ha de fer l’esforç de cedir per aconseguir la pau i evitar el desgast del conflicte. Una tasca que també es pot realitzar tenint en compte les altres claus exposades per la mediadora.
Per últim, la Sandra Sarasa aconsella que, més enllà d’aquesta situació actual, aquestes mesures poden ser un hàbit en la comunicació diària. Així, la comunicació saludable no s’ha de seguir només durant la pandèmia.
Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: