Christina Aguilera al Cap Roig: enorme espectacle condensat
Escrit per Dani Cortés el 24 de Juliol de 2022
- L’artista novaiorquesa va desplegar un enorme espectacle vocal, de llums i de ball. Però l’hora i quart de concert, per molts, es va quedar curta
Era un dels concerts del Festival de Cap Roig 2022 que més expectació havia generat. Era el que tenia les entrades més cares (la més barata costava 200 euros), i amb el caixet de l’artista més elevat. I la posada en escena va deixar-ne clar els motius. Va ser un espectacle d’altíssim nivell visual, vocal i de ball. L’inconvenient va ser la seva durada. Una hora i quart que bona part del públic va considerar insuficient.
El concert va començar amb tota una declaració d’intencions a la pantalla de l’escenari: “Are you ready to get dirty?” – “Esteu preparats per embrutar-vos?”, que va servir per donar pas a la primera cançó, Dirty. I ja des del primer moment va quedar clar que Aguilera venia disposada a trepitjar l’escenari amb la força de la seva veu. I també amb la dels tres coristes que l’acompanyen, d’un altíssim nivell.
Dalt de l’escenari, músics en plataformes, sis ballarins, tres coristes i lum LED per tots els racons per magnificar l’experiència. Els fans deurien agrair per on va anar el concert en els primers minuts. Amb la Chistina Aguilera més clàssica, la de Can’t Hold Us Down, Bionic o Vanity. I ben aviat va arribar una de les que tothom esperava, Genie in a Bottle. Va ser la que el 1999 la va catapultar a la fama internacional i la va convertir en una estrella mundial. I la resposta del públic va ser eufòrica i emotiva.
Aguilera es va dirigir al públic sempre en anglès, i en el seu discurs més llarg va elogiar el festival i la localització palafrugellenca. “M’encanta estar aquí després de tot el que hem passat i que encara estem passant”, va dir. I va continuar justificant el gir en l’estil dels últims anys, 100% llatí. ” Per mi l’últim disc és un viatge preciós, un retorn a les meves arrels llatines”, va explicar l’artista de pare peruà. I aquestes arrels es van demostrar amb Ya llegué, Santo, Suelteme, Como Yo, o Pa mis muchacas (Esta guaracha / pa mis muchachas).
I sense adonar-nos-en, ja havíem superat la meitat del concert. Tot anava accelerat, sense pràcticament pauses, però de tant en tant Aguilera desapareixia de l’escenari durant uns minuts per deixar que els ballarins i els coristes continuessin amb l’espectacle.
A partir d’aquí van venir les seves cançons més conegudes. Feel this moment va convertir Cap Roig en una discoteca electrònica, i Say something va baixar les revolucions per convertir-se en el moment més emotiu del concert. I de seguida, el que tothom esperava: el burlesque i el repetidíssim “voulez vous coucher avec moi ce soir”, de Lady Mermelade. I per acabar, Beautiful, Fighter i Let there be love, per deixar la pista ben alta.
El que va sorprendre el públic va ser que, immediatament després d’entonar l’últim compas de la cançó, Aguilera va abandonar l’escenari i ja no va tornar. No va presentar els músics ni ballarins que l’havien acompanyat, ni es va deixar estimar. La resta d’artistes van quedar-se a l’escenari, i mentre ells s’acomiadaven, ella ja marxava del recinte. Ja se sap que més tard es generen moltes cues.