Calella de Palafrugell organitza un taller de suquet de pescadors amb el xef Abraham Simon
Escrit per Dani Cortés el 21 d'Agost de 2024
L’Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell organitza aquest dissabte 24 d’agost, a les 18.30 hores, un taller de cuina per aprendre a fer un suquet de pescadors. Es tracta d’un plat tradicional dels pobles de costa, ara ja a la baixa. El taller l’impartirà el xef Abraham Simon, que explica a Ràdio Palafrugell que vol reivindicar el suquet davant de la seva pràctica desaparició de les cartes dels restaurants.
Simon explica que el suquet era un dels ranxos que feien els pescadors a la barca. Però ara ja s’ha desfigurat.
Simon reivindica que el suquet tradicional no duia ni musclos, ni gambes ni escamarlans, com sí que li’n posen ara.
Al taller, explicarà als participants les característiques del plat, el context social que l’envolta, i la forma com fer-lo.
Ja s’han acabat les places disponibles, però com que es fa al carrer, a la plaça de les Escoles, qualsevol que vulgui s’hi podrà acostar a fer el tafaner.