Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest pont s’han servit 2.800 tastos a la Fira del Vi Costa Brava

Escrit per el 13 de Desembre de 2022

  • L’esdeveniment va tenir lloc a la Bòbila els dies 8, 9 i 10 de desembre.
  • L’Espai Enogastronòmic de tastos i tallers ha tingut molt bona rebuda, amb totes les places exhaurides.

La Bòbila de Palafrugell va acollir els passats 8, 9 i 10 de desembre l’edició d’enguany de la Fira del Vi Costa Brava, esdeveniment organitzat per la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre que va recollir el testimoni de les 40 edicions passades de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava. 

Pel que fa a l’oferta enogastronòmica, s’hi van poder tastar un centenar de referències de vins i escumosos d’una seixantena de cellers de tots els territoris vitivinícoles catalans, amb especial pes dels vins de la Denominació d’Origen Empordà.

També, hi havia disponibles les opcions de degustar una taula amb quatre formatges catalans, així com una dotzena de plats (quatre de diferents cada dia) elaborats pel col·lectiu de restauradors Cuina de l’Empordanet. Al llarg dels tres dies d’activitat, es van servir uns 2.000 tastos de vi, 300 taules de formatges i 500 tastets gastronòmics de la Cuina de l’Empordanet. 

La Fira del Vi Costa Brava arribava aquest 2022 amb una gran novetat: la programació de nou tallers i tastos temàtics guiats diferents a l’Espai Enogastronòmic, repartits al llarg dels tres dies. Més de 250 persones van exhaurir totes les places disponibles a les sessions. Van ser dos tallers infantils, a càrrec de Quim Casellas; un tast de vins i formatges, amb Àlex Peiró i Toni Gerez; un de vins artesanals del celler RIM; un maridatge ‘De la Llotja a la Cuina’, amb Tomàs Brull i Laia Caner; un tast dels productes del celler Hugas de Batlle i la marca de fetge gras Collverd; un dels vins de finca del celler Perelada; un tast de vins del Baix Empordà, guiat per Clara Antúnez; i una sessió sobre arrossos i vins de Pals, amb el restaurant Es Portal i el celler Mas Geli.

L’objectiu principal de la Fira del Vi Costa Brava era donar a conèixer la riquesa vinícola de Catalunya amb la presència de totes les diverses DO catalanes, tant al públic local com als visitants que van passar el pont de desembre a la Costa Brava. També, dinamitzar el territori en els aspectes turístic i econòmic fora de la temporada més habitual.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).