Albert Hereu valora la nova llei vitivinícola catalana
Ariadna Ferrer Cambil
El passat dimarts 11 de febrer, el Parlament de Catalunya va aprovar la nova Llei Vitivinícola Catalana. Entre d’altres aspectes, aquesta nova llei recomana l’ús del tap de suro. Així, en concret s’especifica que “l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), d’acord amb les denominacions d’origen, ha de potenciar el tap de suro per a l’envasament del vi com a element de qualitat i innovació”. A Ràdio Palafrugell, Albert Hereu valora la nova llei vitivinícola catalana.
Aquesta inclusió no ha estat fruit de la casualitat. Des de la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) s’ha participat en diverses taules de negociació. A més, també cal recordar que el passat mes de juliol es va comparèixer davant de la Ponència del Parlament. En aquest espai es va explicar a tots els diputats la importància del sector surer com a exemple de bioeconomia circular. Una indústria que contribueix al manteniment dels boscos catalans i és un element 100% sostenible i biodegradable.
Per tot això, des de Ràdio Palafrugell ens hem posat en contacte amb el director de l’Institut Català del Suro. Albert Hereu valora la nova llei vitivinícola catalana de forma molt positiva. En aquest sentit ha destacat que la tasca de l’ICSuro en l’enaltiment del tap de suro ve de molts anys enrere.
Podeu recuperar la conversa íntegra amb Albert Hereu, director de la Fundació de l’Institut Català del Suro al següent arxiu.