Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana amb fred, però no tant com avui

Escrit per el 15 de Novembre de 2019

  • Josep Pasqual de l’Observatori de l’Estartit ens porta la previsió meteorològica per aquest cap de setmana.
  • Amb ell també comentem les inundacions dels darrers dies a Venècia.

Un divendres més en hem posat en contacte amb Josep Pasqual de l’Observatori de l’Estartit per saber quin temps tindrem a Palafrugell pels propers dies. En línies generals, serà un cap de setmana amb fred, però no tant com avui divendres.

Per demà dissabte, Josep Pasqual ha comentat que al matí hi haurà més clarianes i que malgrat que l‘ambient serà fred, no ho serà tant com el que hi hagut durant aquest divendres.

D’altra banda, el diumenge, de nou, augmentarà la nuvolositat. De fet, això es produiria de cares al vespre i podria portar algun ruixat.

Acqua alta de Venecia

Per altra costat, amb Josep Pasqual hem comentat els últims fets ocorreguts a Venècia i que han deixat a la ciutat inundada. En aquest sentit, cal recordar que el nivell de l’aigua ha arribat a una alçada màxima de 187 centímetres, la segona més alta de la història.

El fenomen, conegut com a “acqua alta”, és habitual a Venècia, on les marees provoquen aquestes inundacions. Però la d’aquests dies és excepcional. Josep Pasqual ha explicat que la suma de factors ha estat la clau per entendre aquest fenomen. Així, les pluges intenses, sumat a les baixes pressions, la lluna plena i el fort vent de xaloc han provocat aquesta acqua alta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).