El Sopar-Tribut de Calella reivindica la cuina com a acte de respecte pel producte
Escrit per Rafel Corbí el 5 de Juliol de 2025
- El 19 de juliol, l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell acollirà la tercera edició del Sopar-Tribut, enguany dedicat als cuiners que entenen el producte com un bé a respectar. El menú a deu mans reunirà figures com Jaume Font, Pere Arpa, Aitor Núñez i Oriol Balaguer, sota la coordinació del xef amfitrió, Pere Malagelada.
El producte torna al centre de la cuina en la tercera edició del Sopar-Tribut que l’Hotel Alga 4* de Calella de Palafrugell celebrarà el 19 de juliol als jardins del restaurant El Càntir. Més enllà d’un àpat excepcional, el sopar es concep com un homenatge a la cuina honesta i als cuiners que han fet del respecte pels ingredients una manera d’entendre l’ofici.
El menú a deu mans reunirà noms de pes del panorama gastronòmic: el veterà Jaume Font, referent a l’Empordà des del restaurant Sa Punta; Pere Arpa, amb arrels fondistes i una estrella Michelin a Banyoles; el basc Aitor Núñez, especialista en carns a la brasa; i el mestre xocolater Oriol Balaguer, reconegut arreu per la seva creativitat. El xef resident, Pere Malagelada, coordinarà l’experiència. Així ens ho explicava al matinal de Ràdio palafrugell.
Cada plat servirà com a declaració d’intencions. Des d’un peix blau marinat amb segell d’autor fins a una txuleta basca elaborada amb mestria, passant per un llobarro a la sal fidel a la recepta tradicional. Tot plegat clourà amb unes postres de Balaguer pensades per deixar empremta. L’àpat, maridat amb vins de cellers de l’Empordà i cava del Penedès, té un cost de 75 euros.
Impulsat per la família Nicolazzi, propietària de l’Hotel Alga des del 1960, el Sopar-Tribut s’ha consolidat com una cita estiuenca ineludible a dues passes del Port Bo. Després d’homenatjar el xef Jean Louis Neichel i figures mítiques de la cuina catalana, l’edició d’enguany posa el focus en allò essencial: el producte, l’ofici i l’actitud amb què s’encara la cuina.
Com deia l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán, “cuinar és un acte d’amor”. I aquest juliol, a Calella, l’amor es demostrarà plat a plat.
