Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Esquerra Republicana critica la dedicació exclusiva de l’alcaldessa i el repartiment de competències al govern de Palafrugell

Escrit per el 23 d'Octubre de 2024

  • Esquerra Republicana de Palafrugell critica que la nova alcaldessa, Laura Millán, dediqui el 100% de la seva jornada a les funcions pròpies d’alcaldia sense assumir altres competències, en contrast amb els seus predecessors
  • El partit també critica el repartiment desigual de responsabilitats

Esquerra Republicana de Palafrugell ha emès un comunicat en què critica amb contundència que la nova alcaldessa, Laura Millán, només assumeixi les funcions estrictament relacionades amb el càrrec d’alcaldessa i renunciï a altres competències. Segons el partit, això representa un canvi dràstic respecte als seus predecessors, que gestionaven altres àrees del govern municipal a més de les tasques d’alcaldia.

En el comunicat, Esquerra assegura que no veu gens bé que Millán dediqui “el 100% de la jornada exercint només les competències directament relacionades amb el càrrec d’alcaldessa”. Aquesta decisió suposa una excepció en la història recent de l’ajuntament, ja que caldria remuntar-se “fins a l’alcalde Suñer, més de vint anys enrere, per trobar una alcaldia que no disposés de més responsabilitats que l’actual alcaldessa”. Els últims alcaldes, com Medir, Fernández, Sabrià, Piferrer i Vigas, “sempre han assumit altres àrees importants dins del govern local”, recorden.

Esquerra posa en qüestió que Millán no lideri cap de les àrees que Juli Fernàndez, el seu predecessor, “considerava clau per a la ciutat”. Són Seguretat, Mobilitat, Economia i Mitjans de comunicació. Tot i això, Millán ha decidit delegar aquestes competències en altres regidors: Seguretat Ciutadana serà gestionada per Judit Zaragoza, Mobilitat per Xavier Rangel, Hisenda per Marc Piferrer i Mitjans de comunicació per Andrea Albizua.

Esquerra considera que la nova alcaldessa s’ha “espolsat totes les competències” i que aquesta decisió reflecteix una “manca de lideratge polític o, el que potser és pitjor, la poca confiança que el seu propi partit li demostra”, diuen. A més, demanen que no s’incorpori la figura d’un assessor polític que es va preveure al principi del mandat.

El partit també posa el focus en el repartiment desigual de responsabilitats entre els regidors, destacant que alguns d’ells acumulen diverses àrees sense un increment de la seva dedicació. Segons el comunicat, la nova distribució “agreuja disfuncions que ja havíem denunciat a principis de mandat”. Esquerra denuncia que “súper regidors” com Marc Piferrer i Andrea Albizua acumulen massa responsabilitats, fet que podria comprometre l’eficàcia de la seva gestió. Albizua, per exemple, assumirà Cultura, Juventut, Grans esdeveniments i Mitjans de comunicació amb un 55% de dedicació, mentre que la seva predecessora, Laura Millán, treballava amb un 80%.

A més, Esquerra acusa l’equip de govern d’haver fragmentat àrees de manera ineficient. A més, es lamenta que no s’hagi complert la promesa electoral de mantenir Cultura com una regidoria única del govern. Actualment, aquesta àrea es troba assignada a la regidora Albizua, que haurà de gestionar també Joventut, Festes i Grans esdeveniments.

Finalment, tot i les crítiques, Esquerra Republicana de Palafrugell assegura que seguirà fent una oposició “constructiva, responsable i oberta al debat” per continuar treballant “en benefici de tots els veïns i veïnes de Palafrugell”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).