Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Concert d’homenatge al Mestre Clavé al TMP

Escrit per el 17 d'Octubre de 2024

  • Serà aquest dissabte, 19 d’octubre, a les 5 de la tarda a l’Església de Sant Martí, amb la Coral Mestre Sirés i el Port Bo

Sota la organització de la Fundació Ernest Morató, aquest dissabte tindrà lloc a Palafrugell un concert d’homenatge amb motiu del bicentenari del seu naixament a Barcelona (el 1824) i 150 anys de la seva mort (1874).

Josep Anselm Clavé (1824-1874) va ser una figura destacada del segle XIX, amb un ampli llegat com a compositor, periodista, polític, poeta, empresari, creador del moviment coral i pare del moviment associatiu contemporani. Enric Frigola, president de la Fundació Morató, explica que Clavé també és un personatge clau per l’arribada de l’havanera a Catalunya 50 anys abans del que fins ara es tenia catalogat.

La Coral Mestre Sirés cantarà havaneres que els Cors de Clavé interpretaven ja al segle XIX. Algunes les interpretarà al costat del grup Port Bo.

També hi haurà un anàlisis del llibre de “Les primeres havaneres a Catalunya” amb la participació dels seus autors (Anna Costal, Joaquim Rabasseda i Joan Gay).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).