Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


CRÒNICA: “Gaviota”, l’adaptació feminista de La Gavina, emociona al Temporada Alta

Escrit per el 7 d'Octubre de 2024

Crònica de Pilar Fornés

El divendres 4 d’octubre ha començat el Festival Temporada Alta 2024 després de la prèvia de l’espectacle de Carmina Burana per  La Fura dels Baus. Avui comentem l’estrena d’una versió lliure de La Gavina del clàssic rus Thékhov. Es diu “Gaviota” dirigida per l’argentí Guillermo Cacace. Junt amb el dramaturg Juan Ignacio Fernández han estat treballant des del 2020 en aquesta versió ben especial que va anar fent-se a la vegada que la Covid influïa en cadascuna de les persones de l’equip. 

Els cinc personatges, Arkádina, Kostia, Masha, Boris i Irina són interpretats només per dones, cinc actrius  que fan grans actuacions. Elles i el públic acaben essent ú gràcies a una posada en escena que representa un assaig  al voltant d’una gran taula. A la sala “El Canal de Salt” hem estat 100 afortunats en cada representació i les emocions han circulat de forma intimista en una atmosfera carregada del fum i l’olor del tabac (simulat) i el vi que es consumeix.

A aquesta Gaviota s’ha seleccionat l’essència de l’obra de Txékhov, on el conjunt de cossos trencats de persones tràgiques xiuxiuegen coses quotidianes barrejades amb el més sublim. 

Una obra que mercès al text, les actrius i la posada en escena arriba ben endins de l’espectador.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).