Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recuperen més de 450 quilos de neoprè en la primera campanya de reciclatge a la Costa Brava

Escrit per el 7 d'Octubre de 2024

La campanya “Dive in Blue”, impulsada per l’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava, ha aconseguit recuperar 464 kg de material obsolet en la seva primera edició. Un total de 253 vestits de neoprè han estat recollits durant el mes d’agost gràcies a la participació de 38 centres de submarinisme de la Costa Brava.

Dels vestits recollits, 30 que es trobaven en bon estat s’han lliurat a la Unitat de Zoologia de la Universitat Autònoma per a ser utilitzats pels alumnes en pràctiques. A més, una vintena de vestits s’han entregat al taller artesanal DNewton, que estudiarà com integrar-los en els seus dissenys per donar una segona vida a aquest material.

La resta del neoprè, que no es podia reutilitzar, ha estat enviat a Terracycle, una empresa reconeguda per la seva gestió del reciclatge de materials difícils de processar, garantint així un tractament respectuós amb el medi ambient.

Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea, amb l’objectiu de promoure pràctiques sostenibles en el sector del submarinisme. L’Associació de Centres d’Immersió ja té plans per repetir la campanya en el futur, ampliant la xarxa de col·laboradors.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).