Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna l’Oncotrail, amb més de 2.700 participants i 375.000 euros recaptats contra el càncer

Escrit per el 2 d'Octubre de 2024

  • L’Oncotrail, la trail solidària organitzada Fundació Oncolliga Girona, arriba a l’onzena edició amb 310 equips inscrits i 2.705 participants
  • Fins al moment, s’han recaptat més de 375.000 euros, però la plataforma de donatius continua oberta a www.oncotrail.cat

Tot a punt per a una de les grans cites d’esport i solidaritat que se celebren a les comarques gironines i al conjunt de Catalunya. L’Oncotrail, la trail solidària de 100 km que organitza la Fundació Oncolliga Girona, se celebrarà aquest cap de setmana amb la participació de 2.705 persones distribuïdes en un total de 310 equips. L’esdeveniment, que any rere any bat rècords de recaptació, porta recollits fins al moment més de 375.000 euros, una xifra que s’espera que augmenti els pròxims dies, ja que la plataforma de donacions encara continua oberta.

Serà l’onzena edició d’una trail per equips que va ser pionera en aquest format i que s’ha consolidat com un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari. El repte consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d’entre sis i vuit membres que poden anar fent relleus entre ells, si bé sempre n’hi ha d’haver quatre en moviment. Els participants poden córrer o caminar i tenen un límit màxim de 30 hores per fer el recorregut.

Per a l’organització de l’esdeveniment, Oncolliga compta amb la col·laboració de dues entitats esportives de Palafrugell, punt de sortida i arribada de la cursa: l’Agrupació Excursionista i el Club Atlètic.

Per inscriure’s, els equips han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests  recursos a millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts de càncer i a finançar projectes de recerca sobre la malaltia. En aquests moments, quan falten tres dies per a la cursa, ja hi ha recaptats més de 375.000  euros, una xifra que no és definitiva, ja que la plataforma de donacions continua oberta al web Oncotrail.cat.

LA FORÇA DEL VOLUNTARIAT

L’ONCOTRAIL s’ha consolidat dins del calendari com una de les trails més esperades. Una de les característiques que fan d’aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic és que l’organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 600 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris, forestals i fotografia. Tota una maquinària molt ben engreixada que és determinant perquè els participants se sentin molt ben acompanyats durant una cursa molt exigent que per a molts d’ells és un repte personal.

La plaça de Can Mario de Palafrugell tornarà a ser el punt de sortida de la prova, el dissabte 5 d’octubre a les 9 del matí. El recorregut és circular i està dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava entre la platja de Castell de Palamós i la platja de Pals, així com per corriols interiors i de les Gavarres. El recorregut es pot fer corrent o caminant i es preveu que els primers classificats aconsegueixin acabar la cursa en un termini d’unes vuit hores, mentre que els darrers podrien arribar a Palafrugell l’endemà diumenge a les dues de la tarda.

El cronometratge es farà per GPS. Cada equip disposarà d’un tracker que haurà d’estar sempre en mans dels membres de l’equip que estiguin en cursa. Als punts de control serà imprescindible passar el tracker als companys que facin el relleu. D’aquesta manera es podrà fer un seguiment en directe de la cursa sabent en cada moment en quin punt del recorregut es troba cada equip.  L’evolució dels equips es podrà seguir en directe des d’aquest enllaç:  https://app.tracmove.io/racenew/556

MÉS DE 2.360.000 EUROS EN 10 ANYS

La primera edició de l’ONCOTRAIL es va celebrar l’any 2013 i des d’aleshores el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut de manera espectacular, passant dels 45 equips i 57.850 euros d’aquell primer any, als 310 equips d’aquesta edició, en la qual ja es porten recaptats prop de 375.000 euros.

Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les deu  edicions celebrades fins ara s’ha recaptat 2.363..000 euros. El 70% d’aquests fons s’han destinat a cobrir les  necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d’hospitalització, i a la investigació de la malaltia dins de l’IDIBGI i  l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona

L’altre 30% es destina a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer a través dels serveis de la mateixa Fundació Oncolliga: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, marxa nòrdica terapèutica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, llar-residència i assessorament en sexologia i en nutrició, entre d’altres.

INFORMACIÓ PRÀCTICA EDICIÓ 2024

RECOLLIDA DE DORSALS:

Dijous 3 i divendres 4:  de 17.00 h a 20.00 h

Dissabte 5 d’octubre: de 7.00 h a 8.00 h

Lloc: Pavelló Annex de Palafrugell

SORTIDA:

Dissabte, 5 d’octubre

8.00 h. Concentració de tots els equips a la Plaça de Can Mario i parlaments

9.00 h. Sortida conjunta de tots els equips

ARRIBADA:

Dissabte, 5 d’octubre

A partir de les 6 de la tarda aproximadament i durant tota la nit i matinada del diumenge.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).