Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 2000 esportistes nedaran la quinzena Radikal ocean52 de Calella de Palafrugell i Llafranc

Escrit per el 19 de Setembre de 2024

  • Enguany, es mantindran els tres recorreguts habituals de dos, tres i mig i set quilòmetres entre Calella de Palafrugell i Llafranc.

Més de 2.000 nedadors i nedadores participaran en la quinzena Radikal ocean52 els dies 12 i 13 d’octubre. Enguany, es mantindran els tres recorreguts habituals de dos, tres i mig i set quilòmetres entre Calella de Palafrugell i Llafranc. Les curses seran dissabte. I l’endemà, s’hi celebrarà la Radikal Kids, els Radikal Relays (4×600 metres), la Last Radikal Standing i altres activitats familiars.

Les proves de dos i set quilòmetres surten del Port Bo i acabaran a la platja de Llafranc. La curta ho farà vorejant la costa i la llarga, anant fins a les illes Formigues i tornant amb l’acompanyament d’una embarcació. Pel que fa a la de tres quilòmetres, els participants nedaran de les illes Formigues a Llafranc. Les competicions es podran seguir pels canals de La Xarxa de televisions locals i YouTube.

La competició de relleus Radikal Relays és una prova reservada per als participants individuals. En equips de quatre persones, han de nedar una distància de 600 metres. Per altra banda, la Last Radikal Standing és una prova de cinc rondes de 50 metres per eliminació.

A part, es faran competicions per a infants, com la Radikal Kids. Durant els dos dies també s’organitzaran activitats ludicoesportives familiars relacionades amb la natació en aigües obertes i la protecció dels ecosistemes marins.

A més, continua l’aposta per a fer una cursa sostenible. Entre les activitats, s’organitzarà l’EcoSwimming per a recollir residus del mar. A part, els materials dels punts d’avituallament seran reciclables fets d’alumini i no hi haurà plàstics.

Per garantir la seguretat dels esportistes, hi haurà 35 embarcacions i 40 caiacs de seguiment. La cursa també comptarà amb 12 socorristes, dues motos aquàtiques de rescat, ambulàncies i una carpa d’assistència. Nedadors professionals que no competeixin també faran la travessa per acompanyar qui necessiti suport.

Els patrocinadors de la cursa són Quadis Autolica, Sailfish, Evowall Technology, l’Aparthotel Arrels de Palafrugell i la marca de mobilitat elèctrica de Quadis Smart. Les entitats locals que hi donen suport són els clubs Vela Calella, Nàutic Llafranc, Atlètic Palafrugell, Nàutic Estartit, Natació Palamós i la Fundació Oncolliga de Girona. A part, compta el suport institucional de la Federació Catalana de Natació, el Patronat Costa Brava i Pirineu de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).