Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’escola Torres i Jonama celebra cent anys i l’institut Baix Empordà, cinquanta aquest curs

Escrit per el 18 de Setembre de 2024

  • A més, el concurs literari Josep Pla de l’institut Frederic Martí i Carreras també celebra mig segle.

Fotografia: Escola Torres i Jonama (imatge d’arxiu)

Dos centres educatius de Palafrugell celebraran aniversaris rodons aquest curs. Concretament, és el centenari de l’escola Torres i Jonama i el cinquantenari de l’institut Baix Empordà. A més, el concurs literari Josep Pla de l’institut Frederic Martí i Carreras també celebra mig segle premiant els treballs escrits d’estudiants d’institut.

La regidora d’Educació, Maria Lluïsa Teixidor, destaca que Palafrugell fa anys que treballa per a l’ensenyament. Un dels exemples és l’aposta per a la formació professional.

Tot i això, l’institut Baix Empordà no va començar on és ara. L’Escola de Formació Professional es va inaugurar el 4 d’octubre de l’any 1974 a l’antiga Escola d’Arts i Oficis, al carrer de la Tarongeta. És l’edifici que actualment acull l’Institut de Promoció Econòmica. A causa de la falta d’espai, l’any 1984 es va traslladar a la ubicació actual, a l’avinguda de les Corts Catalanes.

Pel que fa a l’escola, el palafrugellenc Josep Torres i Jonama va pagar el nou edifici l’any 1925 i va subvencionar part de la construcció dels de Pals, Regencós i Mont-ras. El fet és important perquè fins llavors l’escola pública palafrugellenca no tenia un local propi, l’havia de llogar i sovint en condicions precàries. El cost de la construcció va ser de 300.000 pessetes i l’Ajuntament en va invertir 50.000 més per a fer una zona enjardinada. El rei Alfons XIII va inaugurar l’edifici el 4 de juny de 1925.

Fotografia antiga de l'escola Torres i Jonama
Imatge antiga de l’escola Torres i Jonama

La directora del centre, Emi Garcia, avança que ho celebraran els dies 13, 14 i 15 de juny amb diversos actes. A part, volen recollir diners per a finançar un reportatge audiovisual sobre la història del centre.

Ara estan preparant com ho celebraran. Tenen en ment una Nit Jove, un acte institucional al Teatre Municipal i activitats esportives.

A més, el concurs literari de l’Institut Frederic Martí i Carreras celebrarà la cinquantena edició aquest curs. Els estudiants de 4t d’ESO a 2n de Batxillerat d’instituts de territoris de parla catalana poden enviar els seus escrits. No hi ha cap limitació temàtica. El concurs consta del premi Josep Pla per a la millor obra narrativa, el de Poesia per al millor recull de poemes i el Francesc Alsius per al millor escrit d’un estudiant palafrugellenc.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).