Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La neteja del litoral d’aquest any també inclourà Tamariu, a part del Port Pelegrí i Llafranc com és habitual

Escrit per el 4 de Setembre de 2024

  • La neteja serà el 14 de setembre a les nou del matí a les diferents platges. Es podrà fer a peu, en immersió i caiac.

La tradicional neteja del litoral aquest any també inclourà Tamariu, a part del Port Pelegrí i Llafranc com en els últims anys. És una de les principals novetats de l’edició d’enguany. La neteja es farà a peu, en immersió o caiac. Qui hi vulgui participar, només ha d’anar en una de les platges el dissabte, 14 de setembre a partir de les 9 hores i en la majoria de casos no cal inscriure-s’hi abans.

Només cal que avisin les persones que vulguin fer la neteja en immersió. Han de trucar a les empreses col·laboradores de cada platja, que són Poseidon Diving Costa Brava a Port Pelegrí, Stolli’s Divebase a Tamariu i Triton Diving i Barracuda Diving a Llafranc. Les persones que facin la neteja a peu o en caiac, només cal que vagin a les platges a les nou del matí i s’informin als punts de coordinació.

La jornada s’organitza cada tercer dissabte del mes de setembre i és gratuïta. La voluntat és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de preservar l’ecosistema marí i evitar l’abocament de residus al medi natural. De fet, l’any 2023 hi van participar 60 voluntaris i es van recollir uns 75 quilograms de residus de materials diferents.

La iniciativa l’impulsa l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell amb la col·laboració de l’empresa de caiacs Tourist Service, l’Associació de Veïns i Amics de Tamariu i el Club Nàutic Tamariu. Així com el Club d’Immersió Biologia de la Universitat de Barcelona i les empreses de submarinisme.

Cartell de la neteja del litoral 2024

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).