Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 600 ballarins de swing d’arreu del món actuaran al Swim Out Costa Brava a Llafranc

Escrit per el 30 d'Agost de 2024

  • L’objectiu del festival és promoure la cultura del jazz que va néixer als anys vint i trenta del segle passat entre la comunitat afroamericana de Nova York.

Més de 600 ballarins d’arreu del món passaran per la novena edició del Swim Out Costa Brava de Llafranc. Se celebrarà entre el 5 i 8 de setembre a la Casa Albatros. L’objectiu del festival és promoure la cultura del jazz que va néixer als anys vint i trenta del segle passat entre la comunitat afroamericana de Nova York. Ho fa a partir de la música i els balls com lindy hop, el solo jazz i el tap dance.

Pràcticament, tres de cada quatre participants seran estrangers de països com Taiwan, Turquia, França, Països Baixos, Àustria i Irlanda. Durant els dies, tots s’allotjaran a Llafranc i conviuran amb professors internacionals reconeguts. A part, faran rutes per conèixer l’entorn i donar a conèixer Palafrugell.

Entre el professorat, hi haurà els ballarins professionals estatunidencs Tyedric Hill, Laura Glaess i AJ Howard; la francesa Alice Mei i la lituana Pamela Gaizutyte. També hi haurà la ballarina Ariadna Beltran, reconeguda en el panorama epsnayol. Entre els professors de danses africanes urbanes, els artistes convidats són Mamy i Arsène Etaba.

Actuacions a les nits, exhibicions i mercat

A part, el festival també organitzarà actuacions musicals a les nits, exhibicions, espais de restauració i un mercat de botigues de roba i sabates. A la festa de nit de dijous, hi actuarà la banda londinenca Shirt Tail Stompers i divendres, la francesa Swing Shouters. Dissabte ho faran les dues. Primer per separat i, després, conjuntament en una batalla de bandes com feien les big bands.

A més, instal·laran un punt lila per evitar la violència masclista i l’homofòbia. A part, l’organització del festival ha impulsat la contractació de dones artistes que treballen com a ballarines, mestres de cerimònies, discjòqueis o fotògrafes.

Les entrades tenen un preu de 35 euros i s’han de comprar al web del festival. O bé, presencialment a la casa Albatros de Llafranc, al paratge de Farena. Els palafrugellencs tenen un preu reduït de 20 euros. El festival és dirigit per Alba Casadellà i José María Farfán de l’associació Windy Hoppers, amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).