Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Juli Fernández ha participat en l’acord PSC-ERC per investir Illa: “El model de finançament camina cap a un horitzó perquè Catalunya recapti tots els impostos”

Escrit per el 10 d'Agost de 2024

  • L’alcalde explica que l’acord ha de permetre que Catalunya “recapti, gestioni i inspeccioni tots els impostos”.

Juli Fernández ha participat en la redacció de l’acord d’investidura entre el PSC i ERC sobre com ha de ser el nou finançament català. És el pacte que va permetre investir Salvador Illa com a 133è president de la Generalitat dijous. En una entrevista a Ràdio Palafrugell, l’alcalde explica que model ha de permetre que Catalunya “recapti, gestioni i inspeccioni tots els impostos”. I afegeix que serà solidari amb la resta de comunitats autònomes, però “més just amb Catalunya”.

Tot i això, l’alcalde explica que posar-ho en marxa serà difícil perquè “caldrà canviar totes les normes”.

Fernández explica que el model de finançament pactat recull la majoria de peticions d’Esquerra Republicana de Catalunya.

De fet, no és la primera vegada que Juli Fernández participa en la redacció d’un model de finançament per a Catalunya. Ho va fer l’any 2009.

Juli Fernández serà conseller de la Generalitat?

Des de fa setmanes, corre el rumor sobre si Juli Fernández podria ser un dels futurs consellers de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, l’alcalde explica que encara “no ha rebut cap trucada” de Salvador Illa.

I afegeix que, si li proposen, la decisió “serà difícil”.

Salvador Illa farà la presa de possessió del càrrec al Saló de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya dissabte, 10 d’agost a les 12 hores.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint