Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Avui comença la 8a edició del Festival Amb So de Cobla a Palamós

Escrit per el 6 d'Agost de 2024

  • Inici amb el Concert Trifàsic a la Plaça Josep Sarquella

Avui dimarts 6 d’agost a les 22:00 h a la Plaça Josep Sarquella de Palamós es donarà el tret de sortida de la 8a edició del Festival Amb So de Cobla de Palamós.

El festival, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya, té com a objectiu presentar noves fórmules on el so de la cobla es fusiona amb altres disciplines per crear noves harmonies.

Adrià Bauzó, director artístic del festival, ho destacava en conversa amb Rafel Corbí.

La proposta encarregada d’obrir l’edició és el CONCERT TRIFÀSIC, una coproducció de la Confederació Sardanista de Catalunya i el Festival Amb So de Cobla amb el guitarrista i cantant Arnau Tordera, el percussionista Joan Torras i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció musical de Xavier Pagès-Corella.

El concert, dividit en tres blocs, inclou cançons d’Arnau Tordera, una obra lliure que dona nom a l’espectacle i sardanes arranjades per a guitarra elèctrica solista. Aquesta estructura en tres blocs reflecteix la complicitat entre els elements de l’espectacle i l’electricitat de la guitarra.

Arnau Tordera és conegut per ser el guitarrista, vocalista i líder del grup Obeses.

Programació destacada del Festival

La programació continuarà demà dimecres 7 d’agost a les 22 hores amb el 24è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, amb La Principal de La Bisbal i Els Montgrins. Aquest concert de sardanes va ser la llavor de la qual va sorgir el Festival So de Cobla.

El dijous 8 d’agost, el festival oferirà dues propostes: a les 19 h, Els Ministrils del Raval amb l’espectacle familiar La Filomena se’n va al mercat al Parc dels Països Catalans, i a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella, Les Anxovetes amb La Cobla Marinada fusionant havaneres i cançó mediterrània amb el so de la cobla.

Fusionant estils i tancament del festival

El divendres 9 d’agost a les 19 h, la Cobla Bisbal Jove presentarà el projecte Funk & Cobla, que fusiona el funk amb els instruments de la cobla, al Parc dels Països Catalans. A les 22 h, La Cobla Maricel amb Pere Puertas oferiran El So de La Pau, un concert de música per a cobla i violoncel que destaca la música catalana del segle XX i el seu paper en la lluita per la pau, a la Plaça Josep Sarquella.

El dissabte 10 d’agost, es realitzaran dos espectacles: a les 19 h, Concert Àngel Guimerà geni i figura al Parc dels Països Catalans, amb motiu del centenari de la mort del poeta i dramaturg Àngel Guimerà; i a les 22 h, Contorns amb Playmodes & Catalan Folk Messengers a la Capella del Carme, tancarà la 8a edició del festival amb una combinació de cobla i electrònica.

La direcció artística està a càrrec d’Adrià Bauzó i Pau Marquès. Els concerts i espectacles del festival són gratuïts, excepte el 24è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, amb entrades disponibles a www.lagorga.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint