Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Passenger omple l’escenari del Cap Roig amb la seva veu i una guitarra

Escrit per el 28 de Juliol de 2024

“No passareu una de les estones més divertides de les vostres vides”. Aquest va ser l’advertiment que va rebre el públic del Festival de Cap Roig per part de l’espectacle que van anar a veure aquest dissabte a la nit. Però a tothom que volia escoltar ahir Passenger semblava que preparat per l’estil de l’artista britànic. Van ser 80 minuts de concert amb emocions, connexió amb el públic i melancolia.

Michael David Rosenberg és més conegut com a Passenger. El 2012 va saltar a la fama amb una cançó preciosa i que posa la pell de gallina, “Let her go”. Va ser número 1 a Austràlia, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Irlanda, Luxemburg, els Països Baixos, Nova Zelanda, Noruega, Suècia i Suïssa. Segurament per aquest motiu, ahir hi havia encara més públic extranger del que és habitual al festival de Calella de Palafrugell. El disc on anava inclòs aquest èxit era “All the little lights”, el seu quart àlbum. Després n’han vingut una desena més. I ahir va fer un repàs dels seus grans èxits.

Només començar, el cantant ja va fer l’advertiment amb el qual arrencàvem la crònica. “No serà l’estona més divertida de les vostres vides”. Certament. No és un concert divertit. Però és moltes altres coses, sovint més importants que divertir-se per divertir-se. Sobretot, si hagués d’escollir una paraula, diria que va ser una estona molt emocionant. Ell, sol, dalt l’escenari. No cal res més. Els espectadors van tneir la sort de gaudir de la seva gira en acústic. “L’última vegada que vaig venir aquí [va visitar Cap Roig el 2015, en el punt àlgid de Let Her Go], venia amb una banda, i avui vinc sol. Entenc que molta gent s’esperi allò i ara estigui decebuda”, va dir. No ho crec, perquè el menú que va oferir al seu públic ahir era difícil de millorar.

Per fer-vos una idea de la magnitud de l’artista: el número d’escoltes digitals que acumula Let Her Go té MOLTES xifres. A Spotify més de dos mil tres-cents milions. A YouTube, més de tres mil milions. Un èxit sense precedents que, com va explicar ahir, li ha dut algun maldecap. Bàsicament perquè pocs anys després de publicar-la va sortir la pel·lícula “Frozen” de Disney, amb una cançó amb un títol massa similar: Let It Go. “Hi ha nens que venen als meus concerts esperant veure l’Elsa i es troben un anglès barbut”, a ironitzar.

Els artistes com Passenger, que tenen una cançó que fa que tothom, literalment, els conegui, han de tenir la capacitat de mantenir una legió de fans que el continuin seguint quan l’interès massiu decau. I es nota que Passenger ho ha aconseguit. Durant el concert van anar desfilant cançons que han tingut un gran impacte entre els seuidors i una bona resposta pel que fa a escoltes digitals. “Life’s for the living”, “Table for one”, “Queenstown”, “Sound of silence” i “I hate” van marcar la primera meitat del concert. En aquesta última, va definir grans coses que ell odia.

El concert va continuar amb grans odes a l’amor. “Young as the morning, Old as the sea”, “Circles”, “Wild love”, … i moltes més. Clar, amb “Let her go” el úblic ja estava desencadenat. Però l’entrega no va decaure a la part final del concert, quan va cantar una cançó inèdita “Boomerang”, i “Holes”, amb el públic emocionat.

Un d’aquells concerts que ens fan estimar les coses petites en una nit d’estiu. I que en vinguin moltes més. El Festival de Cap Roig continua aquest diumenge amb The Tyets, amb totes les entrades venudes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).