Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


ELECCIONS EUROPEES: La participació a Palafrugell no remunta a la tarda (29%)

Escrit per el 9 de Juny de 2024

  • Els col·legis electorals estaran oberts fins a les vuit del vespre.

ACTUALITZACIÓ 20 HORES: Tanquen els punts de votació. Els primers resultats no es faran públics fins a les 23 hores.

ACTUALITZACIÓ 18.15 HORES: La participació a Palafrugell no ha remuntat a la tarda. Fins a les 18 hores, 4.430 persones han votat i suposa un 29% del cens. L’any 2019 havien votat 6.961 persones, un 45,56%. Per tant, la participació ha caigut 17,52 punts. El descens és similar a Catalunya. La participació catalana és del 33,69%, 16,88 punts menys que a les últimes eleccions europees.

ACTUALITZACIÓ 14 HORES: La participació a Palafrugell cau 11 punts, respecte a les últimes eleccions al Parlament Europeu de l’any 2019. Fins a les 14 hores, a Palafrugell ha votat el 20,48% del cens, és a dir, 3.124 persones. El 2019 havia votat el 31,50%, 4.710 persones.

ACTUALITZACIÓ 09 HORES: Han obert els col·legis electorals per les eleccions al Parlament Europeu. A partir dels resultats, s’escolliran un total de 720 eurodiputats. L’estat espanyol n’escollirà 61, entre un total de 33 candidatures. La majoria de països votaran diumenge, tot i que ja n’hi ha que ho han fet els últims dies.

On haig de votar?

Els punts de votació a Palafrugell són el centre Prats de la Carrera; els col·legis Barceló i Matas, Pi Verd i Torres i Jonama; l’institut Frederic Martí i Carreras, la llar d’infants Els Belluguets, el Museu del Suro i el Teatre Municipal. A Llofriu, el Centre Social i Cultural Bassa Rocas i a Calella, el local de l’Associació de Veïns i Amics de Calella (AVAC).

Si no saps a quin punt de votació has d’anar, ho pots trobar a les targetes censals. O bé, pots consultar-ho a través del formulari de l’Institut Nacional d’Estadística d’Espanya. Només cal indicar la província, municipi, nom del carrer i inicial del primer cognom.

Els punts de votació estaran oberts de 9 a 20 hores, ininterrompudament. Els votants han de presentar el document original del DNI, el permís de conduir, el passaport o l’aplicació per a mòbils miDGT. No passa res si els documents estan caducats, però han de ser originals i no una fotocòpia.

Qui hi pot votar?

Totes les persones que tinguin 18 anys o més amb nacionalitat espanyola poden votar a les eleccions europees. O bé, els que tinguin la nacionalitat d’un altre país de la Unió Europea i resideixin a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).