Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Club Tennis Taula Palafrugell fa una crida a sumar jugadors joves

Escrit per el 15 de Febrer de 2024

  • Miquel Álvarez anuncia que deixarà de ser-ne el president. Aviat faran públic el canvi de junta.

El Club Tennis Taula Palafrugell fa una crida a sumar jugadors joves a la base. El president, Miquel Álvarez, ho ha destacat en una entrevista de Pau Lladó al PalaSport. En els últims anys han notat una reducció del nombre de jugadors. Comenta que els ha afectat entrenar en espais tancats.

Ara entrenen al gimnàs de l’institut Frederic Martí i Carreras, però també ho van fer durant més de deu anys al gimnàs de l’escola Pi Verd. Tot i això, Álvarez explica que van començar al Casal i més tard, al pavelló poliesportiu. Considera que allà hi havia més persones que els podien veure entrenar, sumar-s’hi i incrementar el nombre d’esportistes.

La falta de jugadors joves fa que no hi hagi una base. Per aquest motiu, Álvarez explica que els agradaria incorporar un nou entrenador provinent del Club Tennis Taula Tramuntana de Figueres.

“Som poca gent i estem pràcticament al límit”

Ara hi ha una desena d’esportistes que competeixen a les lligues sèniors de Girona. Però, no entrenen en els horaris que poden els infants i adolescents.

El club va néixer als anys 70 i destaca que a les següents dècades, van començar els entrenaments més seriosos. Per exemple, van sorgir esportistes reconeguts com Albert Regincós.

Reivindiquen la denominació de “tenis taula”, en comptes de “ping-pong”. Considera que el ping-pong és un joc i el tenis taula, un esport. És una disciplina olímpica amb molt arrelament als països asiàtics, com la Xina. A Europa és menys present, però Álvarez destaca que a França i Alemanya hi ha transmissions de tenis taula a la televisió.

Una de les altres diferències és el cost de l’equipament. Per exemple, una pala pot costar uns 400 euros i s’ha de renovar regularment la goma perquè es gasta.

Per altra banda, Miquel Álvarez també explica que aviat deixarà de ser-ne el president, un càrrec que ocupa des de fa més de deu anys. Aviat anunciaran la nova junta. Va néixer a Albacete, però va arribar a Palafrugell quan tenia tres anys. Juga al tenis taula des de fa uns 45 anys. Mai ha fet d’entrenador.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint