Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Revista de Palafrugell celebra 30 anys

Escrit per el 20 de Desembre de 2022

  • Es converteix en el mitjà de comunicació escrit més antic del municipi.

La Revista de Palafrugell va organitzar el passat divendres 16 de desembre un acte per commemorar el 30è aniversari de la segona i actual època, el que converteix la Revista de Palafrugell en el mitjà de comunicació escrit més antic de la ciutat. 

El director de la revista, Lluís Poch, va explicar que “ha estat una nova etapa, amb nous continguts i nous plantejaments”. I també, va afegir que “més de 400 persones s’han implicat en la revista en aquests 30 anys”.

A més, durant l’acte d’aquest divendres es va fer un reconeixement a les persones que han estat al capdavant de la publicació, com a directors i presidents de l’associació, a més de l’exregidora de cultura de l’any 1992. 

Poch va agrair “als subscriptors, els qui compren la revista, a les institucions o a les empreses que s’anuncien”. I sobre el futur de la publicació, ha alertat que “els costos fan que la continuïtat de la publicació no estigui garantida. Si creix la implicació en la revista, podrem subsistir”.

Història recent de la Revista de Palafrugell

L’aniversari coincideix amb una altra efemèride relacionada: els 60 anys del naixement de la capçalera, publicació homònima que va editar-se entre el 1962 i el gener del 1978. La segona època de la Revista de Palafrugell va ser el resultat d’una inquietud d’un sector significatiu de la població, que enyorava disposar d’una tribuna d’informació i comunicació periòdica sobre la Vila i la seva gent, funció que la premsa comarcal, per raons òbvies, no podia cobrir.

Tampoc el recull Crònica d’un Any, sorgit l’any 1983, per iniciativa del nucli de periodistes i reporters palafrugellencs i que s’edita cada mes de desembre des de fa 39 anys. 

La voluntat d’una part important de la ciutadania de disposar d’un mitjà periòdic va acabar cristal·litzant en una assemblea impulsada des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, a principis del 1992, on hi varen assistir unes 200 persones i de la qual en va emergir el nucli fundacional que donaria origen a la nova revista local.

A fi de donar-li cobertura jurídica i de preservar-ne el caràcter popular, es va acordar que la nova publicació, a diferència de la seva predecessora, que sempre va estar dins l’òrbita de l’Ajuntament, a través del Patronat de l’Escola d’Arts i Oficis, tindria entitat pròpia i funcionaria com una associació cultural més. Així es va crear l’Associació Cultural El Pou d’en Bonet —fent homenatge al pou comunal d’aquest nom—, entitat que avui dia continua tenint com a objectiu primordial l’edició de la Revista.

L’acte de celebració de l’aniversari va comptar amb la participació de l’antropòleg, traductor i escriptor empordanès Adrià Pujol Cruells, fill de qui va ser el primer director al capdavant de la segona etapa de la Revista de Palafrugell, Jordi Pujol i Cofan, conegut per la seva tasca com a traductor i adaptador de textos teatrals, i per haver estat corrector de Josep Pla. Adrià Pujol reflexionà sobre el present i futur d’una publicació local i en paper.

La celebració del 30è aniversari, va coincidir amb la sortida al carrer del número 348 de la Revista de Palafrugell, corresponent al mes de desembre del 2022, en el qual apareixen diferents textos rememorant l’efemèride.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).