L’IPEP presenta un estudi de viabilitat d’instal·lacions d’autoconsum als polígons
Escrit per Ràdio Palafrugell el 18 de Desembre de 2022
- La investigació ha consistit en una diagnosi energètica i un estudi de potencial de generació fotovoltaica als polígons.
El passat divendres 2 de desembre es va presentar un estudi tècnic de viabilitat d’instal·lacions d’autoconsum col·lectiu, a les empreses dels polígons d’activitat econòmica de Palafrugell i la Riera d’Esclanyà de Begur. La investigació, realitzada per la cooperativa de serveis EPI en el marc de la convocatòria 2021-2022 de Projecte Singulars del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha consistit en una diagnosi energètica i un estudi de potencial de generació fotovoltaica als polígons.
En total, s’han estudiat 21 empreses dels polígons i s’han estimat propostes de millora a les que tenen processos industrials significatius i que val la pena implementar l’energia fotovoltaica. Per aquelles empreses que han proporcionat les dades necessàries, s’ha estudiat la viabilitat de la implementació d’instal·lacions solars fotovoltaiques, tant des d’una perspectiva particular (instal·lació d’autoconsum individual de l’energia generada) com compartida (instal·lació d’autoconsum col·lectiu de l’energia generada). En aquesta darrera part d’anàlisi han aparegut quatre possibilitats factibles de generació en una teulada i repartiment de l’energia entre negocis propers.
Dins aquestes línies de treball també s’ha realitzat un estudi general de potencial de generació renovable al polígon, presentat aquest estiu, i una mentoria d’instal·lacions de generació fotovoltaica de diferents tipologies (autoconsum i venda) en què empresaris pioners van explicar a altres empresaris la seva experiència i el perquè era interessant promoure instal·lacions d’aquest tipus.
Aquestes accions es troben en el marc d’una línia de treball dels Ajuntaments de Palafrugell i Begur per impulsar la transició energètica a les àrees d’activitat econòmica, des dels dos municipis, que tiren endavant de la mà de l’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà, promoguda pel Consell Comarcal i la Diputació de Girona.