Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest dissabte, neteja de platges a Calella i Llafranc amb les inscripcions plenes

Escrit per el 14 de Setembre de 2022

El proper dissabte, 17 de setembre, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell i la fundació WE CARE de la marca Delicious & Sons, organitzen la jornada de voluntariat “Netegem la Mediterrània”. La neteja a les platges de Calella de Palafrugell i Llafranc es podrà fer a peu, en immersió, caiac o paddle surf.

L’objectiu de la jornada és conscienciar sobre l’estat de la Mediterrània i netejar l’emblemàtic litoral. L’any passat van participar a “Netegem la Mediterrània” 436 voluntaris, que van recollir 302,75 kg de residus i diferents materials. Mònica Navarro, de Delicious&Sons explica a Ràdio Palafrugell que és una neteja a molts nivells.

I assegura que ja s’han omplert totes les inscripcions que s’havien obert i hi ha llista d’espera.

A més de ser organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell i la fundació WE CARE de la marca Delicious & Sons, qui coordina la neteja de la sorra amb voluntaris, l’acte compta amb la col·laboració del centre d’immersió Poseidon Diving Costa Brava a la platja del Port Pelegrí; i a la platja de Llafranc els centres d’immersió Triton Diving i Barracuda Diving i de l’empresa de caiacs Tourist Service. L’activitat comptarà amb la participació de Olivia Mandle, impulsora de la campanya per prohibir l’existència de dofinaris a Espanya, i el recolzament de l’Institut Jane Goodall, a través del seu programa Raíces y Brotes, i de les empreses Mar a la Vista i l’Hort del Silenci.

La jornada de neteja del litoral és una activitat amb anys d’història al municipi, en la que diferents entitats, centres d’immersió i l’Ajuntament de Palafrugell han impulsat diferents accions. Des de l’any 1993, l’associació de veïns de Tamariu impulsa iniciatives per l’estudi i protecció del fons marí de Tamariu; a la platja de Llafranc s’ha dut a terme la neteja de la platja de manera ininterrompuda des de l’any 2004; i a Calella, les jornades s’han celebrat des de l’any 2013, a la platja del Port Pelegrí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).