Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


GALERIA | El president Aragonès entrega els diplomes al mèrit ciutadà de Palafrugell

Escrit per el 15 de Maig de 2022

Aquest diumenge matí, s’ha celebrat a Palafrugell l’acte de lliurament dels Diplomes al Mèrit Ciutadà 2022. Els guardonats han rebut el Diploma de mans del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Aquest any els guardonats han estat establiments hotelers històrics de Palafrugell, que van néixer amb el boom del turisme dels anys 60 i 70 i que segueixen regentats per les mateixes famílies que els van crear. 

L’objectiu de concedir el guardó honorífic del Diploma al Mèrit Ciutadà 2022 ha estat “distingir a aquells establiments hotelers, en actiu, que al llarg de diverses generacions han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients i visitants, adaptant-se als canvis en les necessitats turístiques”, segons l’Ajuntament. 

Ho introduïa el primer tinent d’alcalde, Joan Vigas.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, destacava les característiques del sector turístic.

I lloava la generació de llocs de treball que suposen els establiments hotelers.

L’alcalde, Josep Piferrer, remarca les peculiaritats del sector turístic de Palafrugell.

Els establiments que han rebut el guardó aquest any 2022 són: Hotel Alga; Hotel Casamar; Hotel Garbí; Hotel La Muntanya; Hotel La Torre; Hotel Llafranch; Hotel Llevant; Hotel Mediterrani; Hotel Montecarlo; Hotel Port Bo; Hotel Sant Roc; Hotel Tamariu; Hotel Terramar; Hostal La Llagosta i Hostal Plaja. 

“Al llarg de la seva història han mantingut un equilibri entre la tradició nostrada palafrugellenca i la modernitat de l’adaptació a les noves propostes turístiques del segle XXI”, va destacar l’alcalde. 

Els establiments guardonats aquest any 2022 va néixer amb el boom del turisme dels anys 60 i 70 del segle passat, i la gran majoria van obrir les seves portes al voltant d’aquest creixement turístic.

Tot i això, hi ha establiments que daten de mitjans dels anys 30, com el Terramar i Llevant. D’altra banda, aquest reconeixement també arriba després d’uns anys molt complicats a nivell de la situació econòmica. Tots ells han passat mesos d’extrema dificultat durant la pandèmia provocada per la Covid-19 i també ha estat afectats per la duresa dels darrers temporals, com és el cas dels establiments que es trobem a primera línia de mar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).