Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Quan Tot Estava Per Fer”, el llibre d’en Lluís Medir…

Rafel Corbí


L’any 1979, en el 
nostre país, tot estava per fer. I més a nivell municipal. Aquí, en aquests complicats però no menys interessants anys hem de situar el llibre de Lluís Medir, “Quan tot estava per fer (Palafrugell, escrits des de l’alcaldia).

Testimoni de primera mà i del primer moment, aquest llibre és una aportació que combina l’anàlisi actual i la reproducció de textos escrits en el temps que Medir va ser alcalde de Palafrugell. Medir va estar divuit anys a l’Ajuntament de Palafrugell; els quatre primers com a regidor de Cultura (1979-1983) i com a alcalde pel PSUC de 1983 a 1987. En el mandat següent i coincidint amb la gran davallada i la gran crisi del PSUC, Medir va repetir com alcalde de Palafrugell (1987-1991) com a cap de llista independent a la llista del PSC. Un cop superada la crisi i després d’un viatge en tren des de Flaçà a Barcelona amb en Jaume Bosch i després d’una trobada amb en Joan Boada, es va reincorporar a la militància, aquest cop a ICV, amb qui esdevindria un cop més alcalde (2003-2007); aquest cop, amb una candidatura d’unitat i de progrés, l’Entesa. Va repetir del 2007 al 2011, però, fruit del pacte, va cedir l’alcaldia a mig mandat a ERC.

Un llibre que és en part memòries, però que va en primera instància volia reproduir i donar a conèixer textos que en el seu moment van sortir de l’alcaldia de Palafrugell i que, per raons històriques i de coneixement, calia treure de nou a la llum. I així s’ha acabat convertint en un llibre d’història de la transició i una reivindicació del municipalisme.