Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Parlem de cuina botànica amb Iolanda Bustos

La xef de La Calèndula, Iolanda Bustos, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell va organitzar una sortida per conèixer quines plantes, herbes i flors tenim al nostre entorn i que són aptes per al seu consum.

Iolanda Bustos, experta en la cuina botànica, basa la seva cuina en els productes de la naturalesa, en les plantes, herbes i flors del nostre entorn més immediat. Bustos, a més a més, també ha destacat a la nostra sintonia que “aquest tipus d’activitats serveixen per despertar una altra mirada de les persones cap a totes les plantes que ens han acompanyat sempre per les nostres passejades, però que no les hem tingut en compte a l’hora de menjar”.
Respecte a les plantes que es van poder recollir durant l’activitat, Iolanda Bustos ha posat el focus en les borraines, el fonoll, les roselles, sàlvies, farigola, margarites, entre d’altres. Malgrat la gran varietat de flors i plantes comestibles, també cal indicar que n’hi ha que no ho són i que, fins i tot, poden arribar a ser molt tòxiques per a la salut humana.

Aquesta activitat formava part d’un cicle de 3 que des de l’Àrea de Medi Ambient han organitzat per conèixer més el nostre entorn a través del programa “Palafrugell en Viu”. Les dues properes activitats emmarcades dins d’aquest projecte seran el 25 de maig amb el professor de geografia Carles Roqué i el dissabte 1 de juny amb una sortida per identificar les papallones amb els naturalistes Jaume Oliveras i Jordi Compte.

L’Hora del Peix Fregit

El magazine matinal de Palafrugell

More info