Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Octubre obrirà el Club de Lectura Clàssics Catalans

Rubén Herranz

La publicació pòstuma de Miquel Pairolí, Octubre obrirà el club de lectura Clàssics Catalans de la Biblioteca de Palafrugell. L’activitat tindrà lloc aquest dijous 24 a les 19h i serà a càrrec d‘Àngel Madrià, director de l’editorial Gavarres. En aquest sentit, des de Ràdio Palafrugell ens hem posat en contacte amb Madrià per saber més detalls de l’obra i de Pairolí.

Octubre va ser publicada per primer cop el 2010 i l’any següent el periodista i escriptor gironí moria després d’una malaltia. La darrera obra de Miquel Pairolí és un dietari. En aquest sentit, Àngel Madrià recorda que és per aquest tipus de narrativa que Pairolí va ser més conegut. En aquest cas, l’escriptor es va centrar en fer una reflexió sobre la vida mitjançant les estacions de l’any com destaca Madrià.

 

A més, el director de l’editorial Gavarres remarca que el darrer llibre en vida de Pairolí és una gran obra. No obstant això, lamenta que el periodista i escriptor no tingués el reconeixment del gran públic. De fet, Àngel Madrià considera Octubre con un dels grans llibres de la literatura contemporània de Catalunya.

 

Malgrat que Madrià és una persona amb molta experiència en el camp editorial, ha confessat a Ràdio Palafrugell que és novell en aquest tipus d’activitats. Per això, va demanar consell a la directora de la Fundació Josep Pla, l’Anna Aguiló. Amb tot, el dinamitzador de l’activitat explica que intentarà donar protagonisme a les persones assistents.

 

Així doncs, aquest dijous 24, el dietari de Miquel Pairolí, Octubre, obrirà el Club de Lectura Clàssics Catalans que organitzen la Biblioteca de Palafrugell i la Fundació Josep Pla. La resta de propostes les trobareu a la següent imatge.

Octubre obrirà el club de lectura clàssics catalans