Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els catalans patim la síndrome d’Estocolm?

Rafel Corbí

Divendres a les 20h l’auditori del Museu del Suro de Palafrugell acull la xerrada Els catalans patim la síndrome d’Estocolm?. La conferència serà a càrrec de Xavier Climent, informàtic i activista. També és tertulià al programa L’illa de Robinson de el Punt Avui TV.

Primer de tot, s’ha explicat què és la síndrome d’Estocolm. Aquest és un estat psicològic en què la víctima d’un segrest o la persona retinguda contra la seva pròpia voluntat, desenvolupa una relació de complicitat amb el seu segrestador. A vegades, els ostatges poden acabar ajudant els captors a aconseguir els seus fins.

En aquesta línia, per Xavier Climent els catalans pateixen aquesta síndrome, tot i que destacant que tot és una qüestió de mentalitat. D’una banda els catalans tenen un caràcter més dialogant i negociador. En canvi, segons Climent, els espanyoles tenen una mentalitat de conqueridors.

A més a més d’aquesta vessant de la conferència, Xavier Climent també farà un anàlisi dels resultats de les eleccions municipals i europees. A partir dels resultats, Climent enllaçarà amb els conceptes de “legalitat” i “legitimitat”, per intentar explicar el que ha passat i el que pot succeir. Lligat amb aquests conceptes també hi haurà el de desobediència civil, un dret que qualsevol població està legitimitat a fer servir.

Els catalans patim la síndrome d’Estocolm? tindrà lloc al Museu del Suro i Xavier Climent anima a que totes les persones que hi assisteixin a que facin preguntes, per exterioritzar els dubtes que té sobre l’actualitat del país.