Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El sexe i les dones, la manca de coneixement dels òrgans sexuals femenins

Rubén Herranz

 

Marina Castro, psicòloga-sexòloga i terapeuta de parelles ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per formar part de la taula rodona entorn el sexe i les dones. Aquest programa es va fer coincidint amb el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones que es commemora el 28 de maig.

Primer de tot, Marina Castro ha volgut posar el focus en la manca d’estudis entorn de la sexualitat femenina. Així com els homes han estat molt estudiats, amb les dones no ha passat el mateix. La psicòloga-sexòloga ho ha exemplificat amb les proves i medicaments existents per pal·liar la manca d’erecció en els homes. En canvi, axiò contrasta amb els pocs recursos que hi ha per a les dones que no arriben a l’orgasme.

Manca d’educació a les aules

Un altre dels punts en els quals s’ha centrat la Marina Castro ha estat l’educació sexual que reben els infants i adolescents. En moltes ocasions aquesta educació se centra en la reproducció. Així doncs, la base que reben les nenes i noies és que han d’anar amb compte per no quedar-se embarassades. Castro reivindica que l’educació hauria de fer un gir i posicionar-se en el coneixement i el plaer. Primer en una mateixa, per així després poder-ho compartir en parella.

En aquest sentit, el fet que encara es posi tant la mirada en el coit, fa que els i les adolescents associïn el sexe únicament amb la penetració. Una pràctica amb la que només arriben a l’orgasme una petita part de les dones, com remarca Marina Castro.

Continuant amb aquesta idea, dins de l’especial el Sexe i les Dones, Castro ho exemplifica amb el fet que bona part del que saben els i les adolescents es basa en el que veuen en les pel·lícules pornogràfiques. Com a pel·lícules que són no es poden traslladar a la realitat, ja que el que mostren no tenen res a veure amb el que passa a la vida real.